SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: inzoomen op websites

1302-inzoomen De letters op websites kunnen soms vrij klein worden getoond. Zoom wat in om de tekst makkelijker te kunnen lezen.

De mogelijkheid om letters groter te maken zit al jaren ingebouwd in internetprogramma's. Het is niet moeilijk om de letters te vergroten.

Het handigst is om op een website de Ctrl-toets van het toetsenbord ingedrukt te houden en dan het muiswieltje van u af te draaien. Zo zoomt u in op de tekst. Door deze handeling te herhalen, maar dan het wieltje naar u toe te draaien, zoomt u weer uit. Een andere manier is de Ctrl-toets en de toets met het plusteken tegelijk indrukken. Om uit te zoomen gebruikt u dan de Ctrl-toets en de toets met het minteken.

Deze trucs werken niet alleen bij Internet Explorer, maar ook bij andere programma's zoals Firefox, Edge en Chrome. Het vergroten of verkleinen van letters geldt niet voor alle websites. Alleen voor de website die u voor u hebt. Sluit u het internetprogramma en opent u de volgende keer een andere site, dan moet u opnieuw het zoompercentage wijzigen.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.