SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: iPad opladen

ipad_opladen Sommige mensen laten de batterij van hun iPad helemaal leeglopen voordat ze hem opladen. Andere mensen leggen hun tablet aan de oplader zodra ze daar de kans voor hebben. SeniorWeb zocht uit wat het beste is.

De accu van een iPad loopt niet altijd even snel leeg. Bij intensief internetten of televisiekijken via de tablet, kan het snel gaan met de batterij. Is deze leeg aan het raken, dan is het tijd om de tablet weer op te laden.

Geen eeuwig leven

Oplaadbare batterijen zoals die van de iPad, gaan niet oneindig lang mee. Ze kunnen een bepaald aantal keer geheel worden opgeladen voordat de capaciteit minder wordt. Dat heet de levensduur van een batterij. Op termijn krijgt de batterij steeds minder capaciteit bij het opladen.

Advies

De langste levensduur houdt de batterij wanneer hij tussen de 20% en 80% opgeladen is. Het is dus verstandiger de iPad af en toe aan de oplader te leggen, dan hem helemaal te laten leeglopen en vervolgens weer helemaal op te laden. Wel adviseert Apple om de iPad minimaal eens per maand volledig op te laden en dan helemaal leeg te laten lopen. Op die manier wordt de batterijlading altijd accuraat getoond op het beeldscherm.
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.