SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: Lint vastzetten in Office

191017_Lint_punaise Vindt u het lastig dat het Lint in Office-programma's niet in beeld blijft? Pin het vast!

Het Lint is onderdeel van Office-programma's zoals Word, Excel, Outlook en PowerPoint. Het staat boven in beeld en gebruikers geven erin aan wat er in het programma moet gebeuren. Tekst vet maken bijvoorbeeld, of een nieuw document of e-mail aanmaken.

Het Lint bestaat eigenlijk uit twee onderdelen: de tabbladen en de opdrachten eronder. Sinds Office 2013 blijven de tabbladen wel standaard in beeld, maar de opdrachten eronder klappen omhoog als u ze niet gebruikt. Dit geeft meer ruimte voor waar u mee bezig bent, maar het kan ook vervelend zijn. Wie dat inderdaad onhandig vindt, kan het beste het Lint vastzetten.

Geef als volgt de opdrachten uit het Lint altijd weer:

  • Klik in het Lint op een tabblad, bijvoorbeeld Start.
  • Klik rechts in het Lint op de punaise.
    Lint punaise
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.