SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: meerdere Bureaubladen in Windows 10

Windows10pc_thumbnail

Denkt u dat Windows 10 maar één Bureaublad heeft? Niets is minder waar, u kunt het aantal namelijk zelf uitbreiden.

Om het overzicht te houden kan het praktisch zijn om geopende programma's te verdelen over meerdere Bureaubladen. Open bijvoorbeeld een Bureaublad voor uw vrijwilligerswerk en één voor uw privézaken. Het werkt zo:

  • Klik in de Taakbalk op de knop Taakweergave Taakweergave. (In eerdere versies van Windows 10 zag de knop er zo uit: 2604-taakweergave.jpg.)
  • Er opent een overzicht van alle openstaande programmavensters op het huidige Bureaublad. Klik rechtsonder op Nieuw bureaublad.
  • U ziet twee kleine afbeeldingen van Bureaubladen, namelijk 'Bureaublad 1' met de reeds geopende programma's, en 'Bureaublad 2'. In de miniatuur lijkt het of dit Bureaublad helemaal leeg is, maar dat is niet zo. Eventuele snelkoppelingen die u op het Bureaublad hebt, staan er gewoon op. Klik op Bureaublad 2.
  • Open wat programma's zoals u dat gewend bent.
  • Klik op de knop Taakweergave voor het overzicht van de Bureaubladen. 
  • Voeg eventueel nog meer Bureaubladen toe. Klik daarvoor weer op de knop Nieuw bureaublad.
  • Bent u klaar met de Bureaubladen? Sluit eventueel eerst de programma's die geopend zijn op dit Bureaublad, af.
  • Klik op Taakweergave en ga met de muisaanwijzer over de miniatuur van het Bureaublad. Klik vervolgens op het kruisje dat verschijnt.

Video
In onze video laten we zien hoe u werkt met meerdere Bureaubladen. Let er wel op dat in de video de oude knop Taakweergave nog zichtbaar is

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.