SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Altijd een beroep kunnen doen op onze computerhulp? Word nu voordelig lid!

Meer informatie
Menu Zoek

Meldingen uitzetten op Samsung-telefoon

06012017_meldingen_android_home

Zet de notificaties uit op de Samsung-telefoon en creëer zo meer rust. Geef aan dat u geen meldingen meer wilt als de telefoon is vergrendeld of dat u helemaal geen meldingen meer wilt ontvangen van specifieke apps.

De meeste smartphonebezitters brengen veel tijd op hun mobiele telefoon door. Zelfs als de smartphone is weggelegd, vraagt deze nog om aandacht door het weergeven van meldingen op het Vergrendelscherm. Verschillende apps op de telefoon sturen deze meldingen om de gebruiker te attenderen op een gebeurtenis. Zo krijgt u bijvoorbeeld een melding als u een WhatsApp-bericht ontvangt. Dit kan onrust veroorzaken. Zorg voor meer rust en zet de notificaties uit.

Telefoon en systeem

Deze tip is geschreven op basis van een Samsung Galaxy S7 met Android 8.0 en een Samsung Galaxy S6 met Android 7.0. Hebt u een Galaxy S5 of een andere versie van Android? Dan kunnen de menu's en opties er iets anders uitzien. De werking is vergelijkbaar. 

Samsung Galaxy S6 en S7

Meldingen tijdens vergrendeling uitzetten
Om te zorgen dat u geen meldingen meer krijgt als het scherm is vergrendeld, volgt u onderstaande stappen. U krijgt dan nog wel meldingen als u met de telefoon aan de slag bent.

 • Tik op Apps (S6) of tik bovenin het scherm en veeg het scherm omlaag (S7).
 • Tik op Instellingen.
 • Tik op Schermverg. en beveilig. > Meldingen (S6) of Meldingen (S7).
 • Tik op het schuifje achter Alle apps, zodat deze grijs wordt.

Meldingen per app
Ondervindt u vooral overlast van specifieke apps? Blokkeer dan alle meldingen per app. De app geeft dan helemaal geen meldingen meer. Het maakt daarbij niet uit of de telefoon vergrendeld is of dat u met de telefoon aan de slag bent.

 • Tik op Apps > Instellingen.
 • Tik op Schermverg. en beveilig. > Meldingen (S6) of Meldingen (S7).
 • Een overzicht van alle apps die meldingen versturen opent. Scrol naar de app waarvan u de meldingen uit wilt zetten.
 • Tik op het schuifje achter de app, zodat deze grijs wordt.
 • Herhaal dit voor alle gewenste apps.

Ontvangt u een melding en wilt u direct de meldingen voor deze app uitschakelen? Dat kan via de onderstaande stappen.

 • Tik op de ontvangen melding en houd uw vinger op het scherm totdat er een menu verschijnt.
 • Tik op het schuifje achter 'Meldingen toestaan' (S6) of 'Berichten' (S7), zodat deze grijs wordt.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
 • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.