SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: meldingen Windows 10 uitschakelen

bel

Windows 10 houdt gebruikers graag op de hoogte van veranderingen in het systeem. Wilt u tijdens het computeren niet steeds afgeleid worden door pop-ups van Windows, schakel de meldingen van het Actiecentrum dan uit.

De meldingen van het Actiecentrum komen kort in beeld, waarna gebruikers actie kunnen ondernemen. Het Actiecentrum vindt u door te klikken op de tekstballon Pictogram Actiecentrum, rechtsonder in de Taakbalk. Hier staat een overzicht van meldingen, zoals nieuwe mail, afspraken uit de agenda, meldingen van diverse apps en systeemupdates. Wilt u tijdens het computeren niet steeds afgeleid worden door pop-ups van Windows, schakel de meldingen dan uit. Dit kan per app of u kunt alle meldingen in één keer uitschakelen.

  • Klik op Starten > Instellingen
  • Klik op Systeem > Meldingen en acties.
  • Bepaal per onderdeel of u een melding krijgt. Klik onder 'Meldingen' op de schuifbalkjes van de onderdelen waar u geen melding over wilt ontvangen. 
  • De tekst bij de schuifbalk verandert van 'Aan' naar 'Uit'. Wilt u van geen enkele app meldingen ontvangen? Klik dan op het schuifje onder 'Meldingen van apps en andere afzenders ontvangen' en zet deze op 'Uit'

Tip: wilt u eerst precies weten wat een app doet en welke meldingen u krijgt, klik dan eerst op de naam van de app. Een gedetailleerd overzicht van de meldingen van de geselecteerde app verschijnt. Hier kunt u de schuifbalkjes ook op aan en uit zetten.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.