SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: gratis plaatjes vinden op internet

fotozoeken(1) Wilt u een afbeelding gebruiken in een e-mail of document? Het internet staat er vol mee. Let wel goed op: veel plaatjes zijn niet vrijelijk te gebruiken.

Om afbeeldingen te vinden en te downloaden, kunt u bijvoorbeeld zoeken via Google Afbeeldingen. Vul op deze site een of meerdere zoekwoorden in, en u krijgt (na een klik op het vergrootglas) een heel overzicht met plaatjes. Die afbeeldingen komen van websites en zijn daarom niet altijd zomaar te gebruiken. Ze hebben immers een eigenaar. Let daar dus goed op. Klik op Zoekhulpmiddelen > Gebruiksrechten > Gelabeld voor hergebruik om te zoeken naar plaatjes en foto's die u wel gewoon mag gebruiken.

Meer opties
Vindt u niet wat u zoekt? Probeer het dan eens met Geavanceerd Zoeken van Google. Op deze zoeksite kunt u meer opties invoeren, zoals dat de afbeeldingen een bepaalde grootte moeten hebben. Plaatjes kopiëren doet u door ze aan te wijzen en op de rechtermuisknop te klikken. Klik op Kopiëren en u kunt de afbeelding vervolgens plakken in een ander programma.

Rechtenvrije afbeeldingen
Zoals gezegd zijn de afbeeldingen die Google vindt, vaak niet vrij te gebruiken. Ze vallen onder het auteursrecht. Wilt u liever rechtenvrije afbeeldingen zoeken en gebruiken? Wikimedia Commons is een grote databank met gratis te gebruiken plaatjes. Aan de hand van een (Engels) zoekwoord kunt u plaatjes zoeken. Als u op een afbeelding klikt in de resultatenlijst, krijgt u meer informatie en downloadopties.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.