SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: programma’s die u gerust kunt updaten

tip(2) Soms melden geïnstalleerde programma's dat er een update beschikbaar is. Dan geldt: niet negeren maar installeren.

Een Windows-computer wordt regelmatig bijgewerkt door Microsoft. Belangrijke updates die zorgen dat de pc veilig blijft, komen meerdere keren per maand voorbij. Ze worden automatisch geïnstalleerd. Hetzelfde geldt voor Microsoft-programma's en -apps, zoals Word, Excel of Mail.

Maar andere programma's op de computer worden niet automatisch bijgewerkt. Dat gebeurt alleen nadat de gebruiker toestemming geeft. Het is belangrijk voor de veiligheid van de pc, daar niet lang mee te wachten. 

Op de computer
In het algemeen geldt dat meldingen die in de Taakbalk onderaan het Bureaublad verschijnen, te vertrouwen zijn. Meldt een programma dat er een update is dan geldt daarom: niet negeren maar installeren! De procedure verloopt meestal op de volgende manier:

  • Klik met de rechtermuisknop op het icoon dat de melding heeft gegeven.
  • Klik op Install. (of Update of iets dergelijks).
  • Volg de verdere stappen om de update te voltooien.

Lees de melding overigens wel goed voor het updaten. Sommige gratis programma's proberen u een betaald abonnement te slijten met zo'n melding. En dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Online
Stuit u surfend op internet op een melding als 'uw pc loopt risico en moet worden bijgewerkt'? Dit is flauwekul. Met deze meldingen proberen criminelen foute software op uw computer te krijgen. Trap er niet in. Hier geldt: negeren, niet installeren!

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.