SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: programma starten in Windows 10

2310-windows10

Windows 10 kent weer een Startmenu. Er zijn verschillende manieren om een programma via dat menu te starten.

Wie linksonder op de Startknop klikt, krijgt een menu te zien. Hierin staan allerlei koppelingen naar programma's en instellingen. Open zo een programma:

 • Klik op de Startknop.
 • Er opent een venster met aan de linker kant een alfabetische lijst met alle beschikbare programma's. Klik op de naam van het programma om het te starten.

Er zijn nog twee manieren om een programma te starten.

 • Klik binnen de lijst op één van de letters die boven de programmanamen staan, bijvoorbeeld de A. 
 • De lijst verdwijnt en wordt vervangen door een overzicht met alle letters van het alfabet. Klik op een letter naar keus om snel de programma's te zien die beginnen met die letter. Bij letters die donkergrijs zijn, zijn geen programma's beschikbaar.
 • Klik op de naam van het programma om het te starten.

De andere manier is handig als u een snelle typist bent.

 • Klik op de Starten.
 • Begin de naam te typen van het programma dat u wilt starten.
 • Windows toont tijdens het typen de programma's die beschikbaar zijn. Klik op de naam van het programma om het te starten.

Tip: staat er op het Bureaublad een snelkoppeling naar een programma? Dan start u het door hierop te dubbelklikken.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
 • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.