SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: Samsung-tablet opladen

1908-tablet Laat u de accu van uw Samsung-tablet helemaal leeglopen voordat u hem weer oplaadt? Dat is nergens voor nodig. Sterker nog, tussendoor opladen is beter voor de levensduur van de batterij. SeniorWeb zocht uit wat u het beste kunt doen met het bijladen van uw apparaat.

De accu van een tablet loopt niet altijd even snel leeg. Bent u intensief aan het internetten of televisie aan het kijken via uw tablet, dan kan het snel gaan met de batterij. Is deze leeg aan het raken, dan is het tijd om de tablet weer op te laden.

Geen eeuwig leven
De batterij van een tablet gaat niet oneindig lang mee. De batterij kan een bepaald aantal keer geheel worden opgeladen voordat de capaciteit minder wordt. Dat heet de levensduur van een batterij. Op termijn krijgt de batterij steeds minder capaciteit bij het opladen.

Advies
De langste levensduur houdt de batterij wanneer hij tussen de 20% en 80% opgeladen is. Het is dus verstandiger de tablet af en toe aan de oplader te leggen, dan hem helemaal te laten leeglopen en vervolgens weer helemaal op te laden. 

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.