Menu Zoek

Tip: sites op Beginscherm zetten van iPad en iPhone

240914_beginscherm_home Plaats sites die u vaak bezoekt, op het Beginscherm (zo noemt Apple het startscherm) van uw tablet of smartphone. Zodat u ze daarna gemakkelijk bereikt.

Websites die u vaak bezoekt op de iPhone of iPad, kunt u bewaren als Favoriet. Maar nog handiger is om er een snelkoppeling van te maken op het Beginscherm van uw tablet of smartphone. 

iPad/iPhone
Zo'n snelkoppeling heet op de iPad/iPhone een webclip. U maakt op de volgende manier een webclip voor de site van SeniorWeb op een iPhone/iPad met iOS 9 of hoger.

  • Open Safari.
  • Surf naar www.seniorweb.nl
  • Tik op het icoontje van het vierkantje met de pijl Icoon Safari.
  • Tik op Zet in beginscherm.
  • U ziet het adres van de website van SeniorWeb en daarboven de naam. Tik daarop. Tik nu op de Backspace-toets totdat alleen de naam 'SeniorWeb' is overgebleven.
  • Tik op Voeg toe.

U keert automatisch terug naar het Beginscherm waarop nu een pictogram prijkt met de naam SeniorWeb. De volgende keer dat u de site wilt bezoeken tikt u eenvoudig op dit pictogram.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.