Zoeken
Menu Zoek

Tip: sites op Beginscherm zetten van iPad en iPhone

240914_beginscherm_home Plaats sites die u vaak bezoekt, op het Beginscherm (zo noemt Apple het startscherm) van uw tablet of smartphone. Zodat u ze daarna gemakkelijk bereikt.

Websites die u vaak bezoekt op de iPhone of iPad (vanaf iOS 7), kunt u bewaren als Favoriet. Maar nog handiger is om er een snelkoppeling van te maken op het Beginscherm van uw tablet of smartphone. 

iPad/iPhone
Zo'n snelkoppeling heet op de iPad/iPhone een webclip. U maakt op de volgende manier een webclip voor de site van SeniorWeb.

 • Open Safari.
 • Surf naar www.seniorweb.nl
 • Tik op het icoontje van het vierkantje met de pijl Icoon Safari.
 • Tik op Zet in beginscherm (bij iOS7 tikt u op Voeg toe aan beginscherm).
 • U ziet het adres van de website van SeniorWeb en daarboven de naam. Tik daarop. Tik nu op de Backspace-toets totdat alleen de naam 'SeniorWeb' is overgebleven.
 • Tik op Voeg toe.

U keert automatisch terug naar het Beginscherm waarop nu een pictogram prijkt met de naam SeniorWeb. De volgende keer dat u de site wilt bezoeken tikt u eenvoudig op dit pictogram.

Auteur: SeniorWeb
Gewijzigd: 28 september 2015
Sluiten
Toevoegen aan Mijn archief

U moet inloggen om iets te kunnen toevoegen aan uw archief. Wilt u nu inloggen?

Geef uw waardering: -/5 Stem!
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
 • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek
Home Sluiten
Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.