SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: speciale tekens typen op Mac

27215_tekens-typen_Mac_home Typt u nog accenten en trema's met behulp van toetscombinaties? Zoeken naar de juiste combinatie voor de é, ü of í hoeft niet langer. De Mac schotelt u de mogelijkheid zelf voor.

U kent het wel. Zit u net lekker te typen, hebt u een letter met een accent of trema nodig. Lekker doortypen en door middel van de spellingcontrole het woord corrigeren kan, maar het is handiger het meteen goed te doen. In deze tip leest u hoe dat moet op een Mac met het besturingssysteem Mac OS X 10.8 Mountain Lion of hoger.

Gelukkig is het helemaal niet zo lastig de juiste letter te typen. Houd de letter waar het om gaat langer ingedrukt en in het venster dat verschijnt ziet u welk cijfer bij welke letter hoort. Druk op het toetsenbord op het bijbehorende cijfer en de letter staat nu in de tekst. U kunt met de muis ook klikken op de juiste letter, maar dan verlaten uw handen het toetsenbord natuurlijk wel.

Kunt u het zich lastig voorstellen? U ziet het in onderstaande video. De video is gemaakt op een Mac met OS X 10.10 Yosemite, maar de stappen zijn op andere versies van het besturingssysteem gelijk.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.