SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: spellingcontrole op de iPad gebruiken

03008-iban app

De iPad heeft een ingebouwde spellingcontrole. Tijdens het typen kijkt het systeem of u woorden goed spelt. Onder woorden die mogelijk verkeerd zijn gespeld, komt een rood stippellijntje te staan.

De spellingcontrole werkt op zichzelf heel handig. Als u een woord hebt getypt dat de iPad niet kent, komt er een lijntje onder het woord te staan. Dat is niet alleen bedoeld als signaal, maar biedt ook een oplossing. Tikt u namelijk het onderstreepte woord aan, dan komt een balkje met suggesties bij te staan. Staat het bedoelde woord erbij? Tik het goede aan en het fout gespelde woord wordt vervangen door het goede woord.

De spellingcontrole is verder heel simpel. U kunt geen niet-herkende woorden toevoegen aan de lijst of verkeerd gespelde woorden in één keer allemaal vervangen, zoals in Word.

Functie uitschakelen
De spellingcontrole en het tonen van alternatieven staan standaard aan op de iPad. Ze zijn als volgt uit te schakelen op een iPad met iOS 8 of hoger:

  • Tik op Instellingen.
  • Tik op Algemeen > Toetsenbord.
  • Sleep het schuifbalkje achter 'Controleer spelling' naar links om de functie uit te zetten. Het balkje kleurt dan grijs in plaats van groen.

Functie inschakelen
De spellingcontrole kunt u op de volgende manier inschakelen:

  • Tik op Instellingen.
  • Tik op Algemeen > Toetsenbord.
  • Sleep het schuifbalkje achter 'Controleer spelling' naar rechts om de functie aan te zetten. Het balkje kleurt dan groen. Ziet u de optie 'Controleer spelling' niet, sleep dan het schuifbalkje achter 'Autocorrectie' naar rechts en de optie 'Controleer spelling' verschijnt.
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.