Menu Zoek

Tip: Spotify gebruiken via de browser

tip(2)

Wilt u direct toegang tot de muziekcatalogus van Spotify? Dat kan met de Web Player van de muziekdienst. Dan speelt u de liedjes dus af via de website van Spotify. Ook handig als u eens op een andere pc werkt dan die van uzelf.

Met een catalogus van dertig miljoen nummers heeft Spotify voor elke muziekliefhebber wat wils. Maar dan dient wel de software van Spotify geïnstalleerd te worden. Toch? Nee hoor, dat hoeft niet! De muziekdienst werkt namelijk ook gewoon vanuit de browser. Het enige wat u daarbij nodig hebt, is een gratis Spotify-account. Dus mocht u de muziekdienst een keertje willen uitproberen, ga dan eens aan de slag met de Web Player van Spotify. Maar ook voor wie de dienst al gebruikt kan de player handig zijn.

Account aanmaken
Hulp nodig bij het aanmaken van een Spotify-account? Lees er meer over in het artikel over Spotify. Let er wel op dat u het programma in dat geval niet hoeft te downloaden.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.