Kent u iemand die onze hulp goed kan gebruiken? Geef een SeniorWeb-lidmaatschap cadeau!

Meer info
Menu Zoek

Tip: standaardalbums in Google Foto's

googlefoto

Google Foto's sorteert uw foto's op verschillende manieren. Zodat u ze gemakkelijk vindt en ordent.

Google Foto's beheert uw foto's. Daartoe maakt Google standaard een aantal albums aan, gebaseerd op kenmerken zoals locatie of onderwerp. Dat maakt het gemakkelijker uw foto's terug te vinden. Daarnaast kunt u natuurlijk ook zelf foto's bundelen in een album. 

In deze tip gaan we in op de website van Google Foto's. De albums in de app Google Foto's behandelen we in de online cursus 'Foto's beheren en bewerken'. Deze cursus is beschikbaar voor de Android-tablet en Android-smartphone.

Standaardalbums

  • Log in met uw Google-account op photos.google.com
  • Er opent een overzicht van uw foto's, geordend op datum. De recentste foto's staan bovenaan. Klik linksboven op de drie liggende streepjes.
  • Het hoofdmenu klapt uit. Klik hierin op Albums.

Nu ziet u een aantal mappen zoals 'Gedeeld', 'Plaatsen' en 'Dingen'. De mappen zijn automatisch aangemaakt door Google. Of ze gevuld zijn, hangt af van uw fotocollectie. De mappen ordenen uw foto's zodat u ze gemakkelijker terug kunt vinden. Zo vindt u in de map 'Plaatsen' uw foto's geordend op locatie. Ziet u in één oogopslag welke foto's u hebt gemaakt in Singapore of Ieper. En de map 'Dingen' ordent uw foto's op onderwerpen als 'bloemen', 'meren' of 'bergen'. Uw foto's worden automatisch in deze mappen geplaatst. U zet ze er niet zelf in.

Zelf een album maken

Naast de bestaande standaardalbums kunt u eigen albums maken. U bepaalt welke foto's u hierin zet.
  • Klik op het plusteken rechts van de zoekbalk en klik vervolgens op Album.
  • Klik op de foto's die u in het album wilt plaatsen.
  • Klik daarna rechtsboven op Maken.
  • Typ nu een naam voor het album. Bijvoorbeeld 'Architectuur'.
  • Klik linksboven op het vinkje.
  • De map is nu aangemaakt. Keer terug naar het overzicht via het pijltje linksboven.

U ziet dat de map 'Architectuur' onder de bestaande mappen van Google staat. Maakt u meer eigen mappen, dan worden die allemaal op deze pagina zichtbaar.

Foto's later toevoegen of verwijderen

Natuurlijk kunt u later foto's toevoegen of verwijderen uit de albums die u zelf maakt. Verwijderen uit een album werkt zo:

  • Ga naar het album waaruit u foto's wilt verwijderen.
  • Selecteer de foto's. (Beweeg over een foto en klik op het vinkje dat linksboven de foto verschijnt.)
  • Klik op de drie puntjes rechtsboven.
  • Klik op Uit album verwijderen.

De foto wordt verwijderd uit het album, maar niet uit uw collectie met foto's. Hij is dus nog terug te vinden in het overzicht met alle foto's.

Foto's toevoegen aan een album:

  • Selecteer de foto die u wilt toevoegen aan een album.
  • Klik op het plusteken rechtsboven in de blauwe balk.
  • Klik op Album.
  • Klik op het album waaraan u de foto's wilt toevoegen.

Video over albums in Google Foto's

Bekijk in onze video hoe standaardalbums werken en hoe u een nieuw album aanmaakt.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.