SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: op de tablet tabbladen gebruiken tijdens het internetten

0807-samsung tablet tip tabbladen in chrome

Gebruik de tabbladen in internetbrowser Chrome als u op de Android-tablet meerdere websites tegelijk open wilt hebben staan.

Alle Android-tablets hebben standaard de internetbrowser Chrome op het apparaat staan. Chrome start altijd met één tabblad open. Gebruik meerdere tabbladen als u meer dan één webpagina wilt bekijken. Dat is in allerlei situaties handig. Bijvoorbeeld als u op een interessante website zit waar meerdere links staan die u wilt bekijken. Open ze dan allemaal op een nieuw tabblad. De website waar u op zit blijft ook open, en de andere tabbladen kunt u één voor één bekijken. Het werkt zo:

  • Tik op Chrome om de browser te openen.
  • Tik op de adresbalk en typ een webadres.
  • Tik op het toetsenbord op Ga.
  • De website opent. Tik op een link die u wilt openen en houd uw vinger even op het scherm.
  • Een menu verschijnt. Tik op Openen op nieuw tabblad.
  • Boven in beeld, boven de adresbalk, verschijnt een nieuw tabblad. Tik op dit tabblad om het te openen.
  • U kunt op deze manier tientallen tabbladen tegelijk hebben openstaan. Sluit de tabbladen die u hebt gelezen om het overzicht te houden. Tik bij het betreffende tabblad op het kruisje.

Tip: u kunt ook een nieuw tabblad openen zonder een link aan te klikken. Tik rechts van de adresbalk op het lege tabblad. Een nieuw leeg tabblad opent. Typ daar zelf een webadres.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.