SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: tabbladen gebruiken op de iPad

2604-safari-tabbladen

Gebruik tijdens het internetten in Safari tabbladen om meerdere websites tegelijk open te zetten. 

Safari is de browser van Apple op de iPad. Standaard is er één tabblad geopend als u de app start. Maar u kunt meerdere tabbladen gebruiken als u meerdere websites open wilt hebben staan. Dat is in allerlei situaties handig. Bijvoorbeeld als u op een interessante website zit waar meerdere links staan die u wilt bekijken. Open ze dan allemaal op een nieuw tabblad. De website waar u op zit blijft ook open, en de andere tabbladen kunt u een voor een bekijken. Het werkt zo:

  • Tik op Safari om de browser te openen.
  • Tik op de adresbalk en typ een webadres. Tekst die eventueel nog in de adresbalk stond, wordt hierdoor verwijderd.
  • Tik op het toetsenbord op Ga.
  • De opgegeven website opent. Tik op een link die u wilt openen en houd uw vinger even op het scherm.
  • Een snelmenu verschijnt. Tik op Open in nieuw tabblad.
  • Boven in beeld, vlak onder de adresbalk, verschijnt een nieuw tabblad. Dat tabblad is donkerder grijs dan het actieve tabblad. Tik op dit tabblad.
  • Hier staat het onderdeel dat u net op een nieuw tabblad hebt geopend. U kunt op deze manier tientallen tabbladen tegelijk hebben openstaan. De tabbladen worden dan steeds smaller, zodat er zo veel mogelijk in beeld passen. 
  • Sluit de tabbladen die u hebt gelezen om het overzicht te houden. Tik op het betreffende tabblad op het kruisje.
  • Wilt u alle tabbladen in één keer sluiten, tik dan rechtsboven op de twee vierkantjes en houd uw vinger even op het scherm. Tik vervolgens op Sluit alle (aantal) tabbladen.

Tip: u kunt ook een nieuw tabblad openen zonder een link aan te klikken. Klik rechts van de adresbalk op het blauwe plusje. Een nieuw, leeg tabblad opent. Typ daar zelf een webadres.

Video
Bekijk ook in onze video hoe u in Safari werkt met tabbladen.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.