SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Altijd een beroep kunnen doen op onze computerhulp? Word nu voordelig lid!

Meer informatie
Menu Zoek

Tip: tabbladen gebruiken op de iPad

2604-safari-tabbladen

Gebruik tijdens het internetten in Safari tabbladen om meerdere websites tegelijk open te zetten. 

Safari is de browser van Apple op de iPad. Standaard is er één tabblad geopend als u de app start. Maar u kunt meerdere tabbladen gebruiken als u meerdere websites open wilt hebben staan. Dat is in allerlei situaties handig. Bijvoorbeeld als u op een interessante website zit waar meerdere links staan die u wilt bekijken. Open ze dan allemaal op een nieuw tabblad. De website waar u op zit blijft ook open, en de andere tabbladen kunt u een voor een bekijken. Het werkt zo:

 • Tik op Safari om de browser te openen.
 • Tik op de adresbalk en typ een webadres. Tekst die eventueel nog in de adresbalk stond, wordt hierdoor verwijderd.
 • Tik op het toetsenbord op Ga.
 • De opgegeven website opent. Tik op een link die u wilt openen en houd uw vinger even op het scherm.
 • Een snelmenu verschijnt. Tik op Open in nieuw tabblad.
 • Boven in beeld, vlak onder de adresbalk, verschijnt een nieuw tabblad. Dat tabblad is donkerder grijs dan het actieve tabblad. Tik op dit tabblad.
 • Hier staat het onderdeel dat u net op een nieuw tabblad hebt geopend. U kunt op deze manier tientallen tabbladen tegelijk hebben openstaan. De tabbladen worden dan steeds smaller, zodat er zo veel mogelijk in beeld passen. 
 • Sluit de tabbladen die u hebt gelezen om het overzicht te houden. Tik op het betreffende tabblad op het kruisje.
 • Wilt u alle tabbladen in één keer sluiten, tik dan rechtsboven op de twee vierkantjes en houd uw vinger even op het scherm. Tik vervolgens op Sluit alle (aantal) tabbladen.

Tip: u kunt ook een nieuw tabblad openen zonder een link aan te klikken. Klik rechts van de adresbalk op het blauwe plusje. Een nieuw, leeg tabblad opent. Typ daar zelf een webadres.

Video
Bekijk ook in onze video hoe u in Safari werkt met tabbladen.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
 • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.