SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: tekst plakken in Word

tip(1) Tekst én beeld van internet kunt u op verschillende manieren plakken in Word.

In Word is het plakken van een stuk tekst of een plaatje redelijk eenvoudig. U gebruikt bijvoorbeeld de toetscombinatie Ctrl+V en voilà, de tekst is geplakt. Maar wie een deel van een internetpagina kopieert en in Word plakt, komt misschien in de problemen. Wilt u tekst én beeld, of alleen de tekst? Met oorspronkelijke opmaak, of zonder opmaak?

De oplossing is te vinden in de verschillende plakopties van Word. We laten u zien hoe u dit aanpakt in Word 2016, 2013 en 2010.

 • Zorg dat u Word hebt geopend met een leeg document en open de internetpagina waar u vandaan wilt kopiëren.
 • Selecteer het deel dat u wilt kopiëren.
 • Kopieer dit deel met de toetscombinatie CTRL-C.
 • Ga naar het geopende document in Word.
 • Linksboven staat een plaatje van een klembord met daaronder de tekst 'Plakken'. Daaronder staat een klein pijltje. Klik op dat pijltje.
 • Er verschijnen nu drie plakopties Plakopties Word. Beweeg de muisaanwijzer over de opties en u ziet een voorbeeld verschijnen in het lege document.
 • Wilt u alleen de tekst behouden, dan klikt u op de laatste optie.

In de video hieronder ziet u uitgebreid hoe u in Word 2013 te werk kunt gaan en hoe u delen van een webpagina selecteert. Word 2016 en 2010 zien er anders uit, maar de werking is nagenoeg hetzelfde.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.