SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: tekst plakken in Word

tip(1) Tekst én beeld van internet kunt u op verschillende manieren plakken in Word.

In Word is het plakken van een stuk tekst of een plaatje redelijk eenvoudig. U gebruikt bijvoorbeeld de toetscombinatie Ctrl+V en voilà, de tekst is geplakt. Maar wie een deel van een internetpagina kopieert en in Word plakt, komt misschien in de problemen. Wilt u tekst én beeld, of alleen de tekst? Met oorspronkelijke opmaak, of zonder opmaak?

De oplossing is te vinden in de verschillende plakopties van Word. We laten u zien hoe u dit aanpakt in Word 2016, 2013 en 2010.

  • Zorg dat u Word hebt geopend met een leeg document en open de internetpagina waar u vandaan wilt kopiëren.
  • Selecteer het deel dat u wilt kopiëren.
  • Kopieer dit deel met de toetscombinatie CTRL-C.
  • Ga naar het geopende document in Word.
  • Linksboven staat een plaatje van een klembord met daaronder de tekst 'Plakken'. Daaronder staat een klein pijltje. Klik op dat pijltje.
  • Er verschijnen nu drie plakopties Plakopties Word. Beweeg de muisaanwijzer over de opties en u ziet een voorbeeld verschijnen in het lege document.
  • Wilt u alleen de tekst behouden, dan klikt u op de laatste optie.

In de video hieronder ziet u uitgebreid hoe u in Word 2013 te werk kunt gaan en hoe u delen van een webpagina selecteert. Word 2016 en 2010 zien er anders uit, maar de werking is nagenoeg hetzelfde.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.