SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: USB-apparaat veilig uitwerpen

0511-usbplaatje Gebruikt u weleens een USB-apparaat op de computer of laptop? Het is onverstandig de USB-kabel zomaar uit de opening te trekken als u klaar bent. Daardoor kan het aangesloten apparaat namelijk beschadigen.

Gewoon de USB-aansluiting uit de computer trekken is dus niet handig. Maar er is ook een goede en veilige manier voor het loskoppelen van apparaten die met een USB-kabel aan de computer verbonden zijn. Zo doet u dat op een computer met Windows 7, 8.1 en 10:

  • Als er een apparaat met USB-aansluiting met de computer verbonden is, verschijnt in het Systeemvak (links van de Windows-klok) het pictogram 0511-pictogramusb.jpg. Klik eventueel eerst op het driehoekje 26032015_Systeemvak_pictogram als u het pictogram niet ziet.
  • Klik met de rechtermuisknop op het pictogram.
  • Een overzicht van alle apparaten die via USB zijn aangesloten, opent. In zwarte letters staat er 'Naam apparaat uitwerpen'. Klik op de aansluiting die u wilt loskoppelen. 

Windows geeft de melding dat het apparaat nu veilig verwijderd kan worden.

 

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.