SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Altijd een beroep kunnen doen op onze computerhulp? Word nu voordelig lid!

Meer informatie
Menu Zoek

Tip: USB-apparaat veilig uitwerpen

0511-usbplaatje Gebruikt u weleens een USB-apparaat op de computer of laptop? Het is onverstandig de USB-kabel zomaar uit de opening te trekken als u klaar bent. Daardoor kan het aangesloten apparaat namelijk beschadigen.

Gewoon de USB-aansluiting uit de computer trekken is dus niet handig. Maar er is ook een goede en veilige manier voor het loskoppelen van apparaten die met een USB-kabel aan de computer verbonden zijn. Zo doet u dat op een computer met Windows 7, 8.1 en 10:

  • Als er een apparaat met USB-aansluiting met de computer verbonden is, verschijnt in het Systeemvak (links van de Windows-klok) het pictogram 0511-pictogramusb.jpg. Klik eventueel eerst op het driehoekje 26032015_Systeemvak_pictogram als u het pictogram niet ziet.
  • Klik met de rechtermuisknop op het pictogram.
  • Een overzicht van alle apparaten die via USB zijn aangesloten, opent. In zwarte letters staat er 'Naam apparaat uitwerpen'. Klik op de aansluiting die u wilt loskoppelen. 

Windows geeft de melding dat het apparaat nu veilig verwijderd kan worden.

 

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.