SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Snel bij uw veelgebruikte mappen (Windows 10)

De Verkenner

Bekijk op een computer met Windows 10 in één klik uw veelgebruikte mappen in de Verkenner én de mappen die in de Snelle toegang staan.

Bespaar tijd en moeite; open de mappen die u veel gebruikt of die in de Snelle toegang van de Verkenner staan, in een paar tellen. Dit werkt zo:

 • Klik in de Taakbalk met de rechtermuisknop op de Verkenner.
 • Een lijst met mappen opent:
  • Onder 'Vastgemaakt' staan de mappen die vastgemaakt zijn aan de Snelle toegang van de Verkenner. Deze zijn altijd zichtbaar in de lijst 'Vastgemaakt' en in de Snelle toegang in de Verkenner. 
  • De meest gebruikte mappen staan onder 'Veelgebruikt'. Welke mappen dit zijn, verschilt per dag. Gebruikt u bijvoorbeeld een map opeens weinig, dan verdwijnt deze vanzelf uit de lijst.
 • Klik op een map om 'm te openen.

 

Wijzig eventueel de lijst met veelgebruikte en vastgemaakte mappen. Dit gaat zo:

 • Klik in de Taakbalk met de rechtermuisknop op de Verkenner.
 • Een veelgebruikte map verwijderen uit de lijst? Klik dan met de rechtermuisknop onder 'Veelgebruikt' op de map die u wilt verwijderen > Uit deze lijst verwijderen.
 • U kunt ook een veelgebruikte map vastmaken aan de lijst. Deze blijft dan staan, ook al gebruikt u 'm tijdelijk minder vaak. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op de desbetreffende map > Aan deze lijst vastmaken. De map staat nu onder 'Vastgemaakt'.
 • Een vastgemaakte map verwijderen of juist toevoegen, kan in de Verkenner. Verwijder dan een map uit of maak een map vast aan de Snelle toegang. Lees hier hoe dit werkt.

Video
Bekijk ook in onze video hoe u snel een map opent.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.