SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: verborgen spelletjes op internet

2912-spelletjes spelen

Op internet staan allerlei verborgen spelletjes. Vaak zijn het korte spellen of spelletjes met een nostalgische waarde. Probeer ze eens uit.

Chrome-dinosaurus
Als internet uitvalt tijdens het werken met Google Chrome, dan start er een spelletje. Er verschijnt een zwart-witbeeld met een dinosaurus. Druk op de spatiebalk om het spel te starten. De dino rent naar rechts en komt onderweg cactussen tegen. Daar moet hij overheen springen. Druk op de toets 'Pijl omhoog' om hem te laten springen. Als de dino op een cactus terechtkomt, is de speler af.

Dinosaurus in chrome

Boter, kaas en eieren
Boter, kaas en eieren heet ook wel 'Drie op een rij'. Iedereen kent dit spel wel waarbij de spelers proberen om als eerste drie kruisen of rondjes op een rij te hebben. Dit spel is heel gemakkelijk via Google te spelen tegen een computertegenstander. Start Google en typ in de adresbalk 'Boter kaas en eieren' en druk op de Enter-toets. U mag als eerste beginnen. Klik met de muisaanwijzer op het gewenste hokje. De computertegenstander reageert direct.

Boter kaas en eieren in Chrome

Pacman
Google kent nog meer spelletjes, namelijk de klassieker Pacman. Daarin bedient de speler een geel bolletje dat snoepjes moet opeten terwijl de spoken hem achternazitten in een doolhof. Start Chrome en typ 'Pacman' in de adresbalk of ga naar Google en typ 'Pacman' in het zoekveld, en druk op de Enter-toets. Het Pacmandoolhof komt in beeld. Klikken met de muis laat het spel beginnen. Bedien het gele bolletje met de pijltjestoetsen. Zorg dat u uit handen van de spoken blijft!

Pacman in Google Chrome

Breakout
In Google Afbeeldingen zit ook een spel verborgen, namelijk Atari Breakout. Dit is een van de eerste computerspellen. Open de site https://images.google.com/ Typ 'Atari breakout' en druk op de Enter-toets. U ziet een rij met blokjes en een balletje dat ertegenaan komt. Hij stuitert terug, en u moet hem terugkaatsen door het plankje tijdig naar links of rechts te bewegen. Doe dat met de pijltjestoetsen. Als de bal naast het plankje valt, bent u af. Het spel start dan automatisch opnieuw.

Atari Breakout spelen

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.