SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Altijd een beroep kunnen doen op onze computerhulp? Word nu voordelig lid!

Meer informatie
Menu Zoek

Tip: verwijderde bestanden Dropbox herstellen

2212-dropbox-250

De opslagdienst Dropbox is handig voor het online bewaren van bestanden. Hebt u een bestand per ongeluk verwijderd? Binnen dertig dagen kunt u het bestand herstellen, oftewel terugplaatsen in uw actieve mappen.

Dropbox heeft een eigen Prullenbak waarin de bestanden staan die u hebt verwijderd. Deze bestanden zijn binnen dertig dagen na het weggooien nog te herstellen. U verplaatst ze dan vanuit de Prullenbak terug naar de Dropbox-map, waar ze dus eerst stonden. Dit doet u als volgt:

 • Open de website www.dropbox.com.
 • Klik rechtsboven op Aanmelden.
 • Vul het mailadres in waarmee u Dropbox gebruikt.
 • Vul uw wachtwoord in.
 • Klik op Aanmelden.
 • Op de overzichtspagina ziet u de bestanden die in Dropbox staan. Links staan de verschillende mappen. Klik op Verwijderde bestanden.
 • In de Prullenbak staan de bestanden die u hebt weggegooid. U kunt de bestanden terugzetten naar hun eigen plek. Wijs het bestand aan en klik rechts ervan op Herstellen.

Het bestand wordt teruggeplaatst in de map waar het voor het verwijderen stond.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
 • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.