SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: wat is een bookmark?

22415_bookmark_home Soms komt u een computerterm tegen waarvan u de betekenis niet kent. Bookmark bijvoorbeeld. De term is misschien minder bekend dan de betekenis. De kans is groot dat u ze zelfs al gebruikt!

Een bookmark is een bewaarde webpagina in een internetprogramma (browser). Bookmark is Engels voor 'bladwijzer' en wordt ook wel 'favoriet' genoemd.

Bookmarks gebruiken
Bookmarks maakt u zelf aan in de browser. Dat is handig om te doen voor uw favoriete websites, want via de bookmark kunt u een volgende keer snel naar de website.

In Internet Explorer bewaart u uw favoriete websites onder de term 'Favoriet'. In het artikel 'Werken met IE11' leert u werken met favorieten.

In Google Chrome bewaart u uw favoriete websites onder de term 'Bladwijzer'. In het artikel 'Werken met Google Chrome' leert u daar meer over.

Mac-gebruikers komen in Safari ook Bladwijzers tegen. Lees er meer over in het artikel 'Mac-computers: werken met Safari'.

In documenten
Ook in een (Word-)document kunt u 'bookmark' tegenkomen. Het is dan een plaatsaanduiding in het document waar snel naartoe 'gesprongen' kan worden.

Computerwoordenboek
Komt u een andere onbekende computerterm tegen? Raadpleeg ons computerwoordenboek!

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.