SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: wifi instellen op Android-apparaat

tip(5) Maak thuis of onderweg gebruik van een wifi-verbinding door een beschikbaar netwerk in te stellen op uw Android-apparaat.

Wifi thuis of onderweg is ontzettend handig. Daarmee kunt u namelijk internetten zonder gebruik te hoeven maken van een apart internetabonnement voor de tablet of smartphone.

Veiligheid
Op sommige openbare plekken treft u onbeveiligde netwerken aan. Bijvoorbeeld in bepaalde intercity's van de NS. Maar vaak zijn wifi-netwerken beveiligd. U hebt dan een wachtwoord nodig om verbinding te kunnen maken. Maar let op! Ook openbare netwerken waarvoor een wachtwoord nodig is, zijn niet veilig. Ga op openbare netwerken nooit met vertrouwelijke informatie aan de slag. Log niet in bij bijvoorbeeld uw bank of uw e-mail. Op uw eigen wifi-netwerk thuis kan dat wel gewoon. Lees hier meer over in het artikel 'Veilig wifi gebruiken onderweg'.

Verbinding maken
Verbind een Android-apparaat als volgt met een wifi-netwerk:

  • Tik op Instellingen.
  • Tik op het tabblad Verbindingen > Wi-Fi. Hebt u Android 6.0, tik dan alleen op Wi-Fi.
  • Sleep het balkje achter Wi-Fi zo nodig naar rechts zodat het schuifje blauw wordt.
  • Wifi staat aan en er opent een overzicht van de netwerken die binnen uw bereik zijn. Tik op het wifi-netwerk waarmee u verbinding wilt maken.
  • Typ eventueel het wifi-wachtwoord en tik vervolgens op Verbinden.

Na enige tijd verschijnt er onder de naam van het netwerk de tekst 'Verbonden'. Dit is het teken dat u verbonden bent met het wifi-netwerk en dat u dus kunt internetten. Het Android-apparaat onthoudt overigens dit netwerk. Dus de volgende keer dat u in de buurt van het netwerk bent, maakt het automatisch verbinding als wifi aanstaat.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.