Menu Zoek

Zoek- en kijkgeschiedenis op YouTube wissen

YouTube geschiedenis wissen

YouTube bewaart de zoek- en kijkgeschiedenis van ingelogde gebruikers. Niet fijn? Wis de gegevens dan en geef aan dat YouTube de info niet mag opslaan.

Ingelogde gebruikers

Wie YouTube gebruikt zonder in te loggen, heeft niet te maken met een kijkgeschiedenis. Wie wel inlogt met zijn Google-account, krijgt daar veel handige extra's voor terug. Zo kun je dan afspeellijsten maken of video's klaarzetten om later te kijken. YouTube houdt ook bij naar welke filmpjes iemand zoekt en kijkt. Zo kan het de gebruiker betere aanbevelingen geven, en kunnen mensen ook op een later moment verder kijken waar ze gebleven waren.

Niet iedereen vindt dit fijn, om uiteenlopende redenen. Bijvoorbeeld omdat meerdere mensen het account gebruiken of omdat Google anders zo veel over u weet. YouTube is namelijk van Google.

Zoek- en kijkgedrag YouTube niet opslaan (pc)

  • Open de site https://myactivity.google.com
  • Log bij Google in als u nog niet ingelogd bent.
    • Klik op Inloggen.
    • Vul het mailadres in van het account dat u op YouTube gebruikt.
    • Klik op Volgende.
    • Vul uw wachtwoord in.
    • Klik op Volgende.
  • Klik links op Andere Google-activiteit.
  • Klik onder 'YouTube'-geschiedenis op Activiteit beheren.
  • De pagina met de instellingen voor YouTube opent. Onder wat uitleg staan twee blokken. In het linkerblok staan de huidige instellingen en in het rechterblok hoelang Google de opgeslagen informatie bewaart.

YouTube instellingen wissen

  • Staat er 'YouTube-geschiedenis is ingeschakeld' dan wordt alles opgeslagen. Klik op Instelling wijzigen.
  • Verwijder desgewenst het vinkje voor Inclusief de door jou bekeken YouTube-video's.
  • Klik in de melding op Onderbreken.
  • Verwijder desgewenst het vinkje voor Inclusief je zoekopdrachten voor YouTube.
  • Klik in de melding op Onderbreken.
  • Klik op Activiteit beheren.

In het linkervak staat nu 'YouTube-geschiedenis is onderbroken'.

Zoek- en kijkgeschiedenis YouTube wissen (pc)

  • Open de site https://myactivity.google.com
  • Log bij Google in als u nog niet ingelogd bent.
    • Klik op Inloggen.
    • Vul het mailadres in van het account dat u op YouTube gebruikt.
    • Klik op Volgende.
    • Vul uw wachtwoord in.
    • Klik op Volgende.
  • Klik links op Andere Google-activiteit.
  • Klik onder 'YouTube'-geschiedenis op Activiteit beheren.
  • De pagina met de instellingen voor YouTube opent. Onder wat uitleg staan twee blokken. In het linkerblok staan de huidige instellingen en in het rechterblok hoelang Google de opgeslagen informatie bewaart. Verder naar onderen staan per dag uw bekeken video's en/of zoekopdrachten. Klik op het pictogram van de prullenbak als u deze activiteit wilt verwijderen.
  • Klik in de melding op Verwijderen.

Zoek- en kijkgedrag YouTube wissen (iPhone/iPad)

Natuurlijk kunt u de instellingen ook in de app van YouTube aanpassen. Wie niet is ingelogd met een Google-account, wist de geschiedenis van het apparaat. Wel ingelogd? Dan verwijdert u via de app de geschiedenis van uw account, ongeacht het apparaat waarop u kijkt.

  • Start de app van YouTube.
  • Tik bovenaan op uw account. Dat is een pictogram met uw foto, een poppetje of uw voorletter(s).
  • Tik op Instellingen.
  • Tik op Kijkgeschiedenis wissen.
  • Tik op Kijkgeschiedenis wissen.
  • Ook de zoekgeschiedenis wissen? Tik op Zoekgeschiedenis wissen.
  • Tik op Zoekgeschiedenis wissen.
  • Tik op het kruisje om de instellingen te sluiten.

Zoek- en kijkgedrag YouTube niet opslaan (iPhone/iPad)

Geef zo in de iOS-app van YouTube aan dat u uw zoek- en kijkgedrag niet wilt opslaan.

  • Start de app van YouTube.
  • Tik bovenaan op uw account. Dat is een pictogram met uw foto, een poppetje of uw voorletter(s).
  • Tik op Instellingen.
  • Tik bij 'Kijkgeschiedenis onderbreken' op het grijze schuifje.
  • Tik op Pauzeren.
  • Tik bij 'Zoekgeschiedenis onderbreken' op het grijze schuifje.
  • Tik op Pauzeren.
  • De schuifjes worden blauw. Waren ze al blauw, dan werd het zoek- en kijkgedrag al niet opgeslagen. Tik op het kruisje om de instellingen te sluiten.

Zoek- en kijkgedrag YouTube wissen (Android-app)

Natuurlijk kunt u de instellingen ook in de app van YouTube aanpassen. Wie niet is ingelogd met een Google-account, wist de geschiedenis van het apparaat. Wel ingelogd? Dan verwijdert u via de app de geschiedenis van uw account, ongeacht het apparaat waarop u kijkt.

  • Start de app van YouTube.
  • Tik bovenaan op uw account. Dat is een pictogram met uw foto, een poppetje of uw voorletter(s).
  • Tik op Instellingen.
  • Tik op Geschiedenis en privacy.
  • Tik op Kijkgeschiedenis wissen.
  • Tik op Kijkgeschiedenis wissen.
  • Ook de zoekgeschiedenis wissen? Tik op Zoekgeschiedenis wissen.
  • Tik op Zoekgeschiedenis wissen.
  • Tik meerdere keren op het pijltje naar links om terug te keren naar het beginscherm van YouTube.

Zoek- en kijkgedrag YouTube niet opslaan (Android-app)

Geef zo in de Android-app van YouTube aan dat u uw zoek- en kijkgedrag niet wilt opslaan.

  • Start de app van YouTube.
  • Tik bovenaan op uw account. Dat is een pictogram met uw foto, een poppetje of uw voorletter(s).
  • Tik op Instellingen.
  • Tik op Geschiedenis en privacy.
  • Tik bij 'Kijkgeschiedenis onderbreken' op het grijze schuifje.
  • Tik op Pauzeren.
  • Tik bij 'Zoekgeschiedenis onderbreken' op het grijze schuifje.
  • Tik op Pauzeren.
  • De schuifjes worden blauw. Waren ze al blauw, dan werd het zoek- en kijkgedrag al niet opgeslagen. Tik meerdere keren op het pijltje naar links om terug te keren naar het beginscherm van YouTube.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.