SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Altijd een beroep kunnen doen op onze computerhulp? Word nu voordelig lid!

Meer informatie
Menu Zoek

Tip: zoeken in WhatsApp-berichten

gebruikstip WhatsApp-berichten doorzoekt u eenvoudig op zoekwoorden. Handig als u even niet meer weet wie nou wat zei in uw digitale gesprek.

Wie een smartphone heeft, gebruikt meestal het traditionele sms-bericht nauwelijks meer. Want met het ongekend populaire WhatsApp verstuurt u gratis tekstberichtjes, foto's en video's naar bekenden. In WhatsApp kunt u de berichten die u verstuurt en ontvangt, doorzoeken op zoekwoorden. Handig als u op zoek bent naar een bepaalde conversatie, maar u niet meer precies weet met wie of wanneer de chat heeft plaatsgevonden.

WhatsApp doorzoeken op de iPhone

 • Open WhatsApp.
 • Zorg dat u zich op het tabblad 'Chats' bevindt (als u een gesprek hebt geopend, keert u terug naar het tabblad 'Chats' door linksboven op het pijltje naar links te tikken).
 • Scrol helemaal naar boven.
 • Hierdoor wordt de zoekbalk zichtbaar. Tik op deze zoekbalk.
 • Het toetsenbord verschijnt. Typ de zoekterm in de zoekbalk en tik daarna rechtsonder op Zoek.

Nu ziet u een lijst berichten die allemaal de zoekterm bevatten.


WhatsApp doorzoeken op Android-toestel

 • Open WhatsApp.
 • Zorg dat u zich op het tabblad 'Chats' bevindt (als u een gesprek hebt geopend, keert u terug naar het tabblad 'Chats' door linksboven op het pijltje naar links te tikken).
 • Tik rechtsboven op het vergrootglas.
 • Het toetsenbord verschijnt. Typ de zoekterm in de zoekbalk en tik daarna rechtsonder op het vergrootglas.

Nu ziet u een lijst berichten die allemaal de zoekterm bevatten.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
 • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.