Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Dit artikel is gearchiveerd op: 19 april 2024

Toegang Android herstellen

android-logo met moersleutel

Geen toegang meer tot het Android-toestel? Stel de smartphone of tablet dan opnieuw in.

Op veel smartphones en tablets met Android is schermvergrendeling ingesteld. Alleen na opgave van het juiste wachtwoord, de pincode of het patroon krijgt een persoon toegang tot het apparaat. Sommige toestellen ondersteunen daarnaast vingerafdruk- en/of gezichtsherkenning. In dat geval kan de gebruiker ook met een vingerafdruk- of gezichtsscan inloggen.

Weet u het wachtwoord, de pincode of het patroon niet (meer)? Vervelend, want in dat geval lukt het mogelijk niet om de smartphone of tablet te ontgrendelen. Alle opgeslagen apps, foto’s en video’s zijn onbereikbaar.

Het is mogelijk om de toegang tot het Android-toestel te herstellen. Wis het toestel en stel daarna Android opnieuw in. Dat heeft wel nadelige gevolgen. De gebruiker raakt namelijk alle opgeslagen gegevens kwijt, zoals foto’s en video’s. Maakt daarom regelmatig een back-up. Het is namelijk mogelijk om persoonlijke gegevens op een later moment te herstellen.

  Is er een Google-account op het Android-apparaat ingesteld? De kans is groot dat u de smartphone of tablet vanaf een ander apparaat kunt wissen. Dat is eenvoudiger dan het terugzetten van de fabrieksinstellingen op het Android-toestel zelf. Probeer het zo:

  • Zet het Android-toestel aan.
  • Ga met een pc, laptop of ander apparaat naar android.com/find
  • Typ zo nodig het e-mailadres of telefoonnummer van het Google-account.
   • Klik op Volgende.
   • Typ het wachtwoord.
   • Klik op Volgende.
  • Klik linksboven op het pictogram van het juiste apparaat. Mogelijk staan er meerdere smartphones en/of tablets afgebeeld.
  • Klik op Apparaat wissen.

  Android-apparaat op afstand wissen

  • Klik nogmaals op Apparaat wissen.
  Stel na afloop de smartphone of tablet opnieuw in.

  Lukt het niet het toestel te wissen? Dan is er ook nog een mogelijkheid om de smartphone of tablet te resetten. Deze optie is complex en erg lastig zelf uit te voeren. Vraag hiervoor de hulp van een medewerker van PCHulp.

   Delen via:
   Wat betekenen deze knoppen?
   Wat betekenen deze knoppen?
   Sluiten

   U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

   Hoe werkt het?
   Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

   • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
   • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
   • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
   • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

   De koppeling verbreken
   U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

   • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
   • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
   Woordenboek

   Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
   Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

   De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.