Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Toegangscode op iPad of iPhone

tip_iphone-ipad-beveiligen(1)(1)

Beveilig uw apparaat met een toegangscode. Daardoor krijgt u pas toegang tot het toestel als de juiste code is ingetikt.

De iPad of iPhone is te beveiligen met een pincode. Daardoor krijgt de gebruiker pas toegang tot het apparaat als de juiste code is ingetikt. Zet de volgende stappen om de toegangscode in te stellen:

 • Tik op Instellingen.
 • Tik op Touch ID en toegangscode of Face ID en toeganscode.
 • Veeg indien nodig naar beneden en tik op Zet code aan om met een code te vergrendelen.
 • Typ een toegangscode.
 • Typ nogmaals de gekozen toegangscode.
 • Typ het wachtwoord bij uw Apple-ID en tik op Log in of Ga door.

Als u het apparaat nu uitzet of in de sluimerstand zet, hebt u daarna alleen toegang met de pincode. De nieuwere modellen iPads en iPhone hebben ook een vingerafdruksensor of gezichtsherkenning. Hiermee kan het apparaat ook beveiligd worden. Lees hierover meer in het artikel 'Beveilig uw iPad'.

Bij diefstal van het toestel kan eventueel de simkaart uit uw apparaat in een ander apparaat gestopt worden. Dan kan de kaart gebruikt worden, tenzij u ook de simkaart beveiligd met een code. Doe dit vooral. Hoe, dat leest u in het artikel 'Simkaartbeveiliging van uw smartphone'.

Wilt u meer leren over uw iPhone? In onze cursus 'Starten met de iPhone' komen veel basishandelingen aan bod. Hebt u een iPad? Dan kunt u aan de slag met de cursus 'Starten met de iPad'.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.