Menu Zoek

Updates van Windows onderbreken

windows update onderbreken(1)

Windows controleert automatisch of er nieuwe updates zijn en installeert deze ook. Wie dat niet wil, kan het updateproces tijdelijk onderbreken.

Microsoft brengt geregeld kleine en grote updates uit. Vaak gaat de installatie soepel en werken de nieuwe functies goed. Maar als het misgaat, dan gebeurt dat meteen bij heel veel mensen. Zo hadden veel gebruikers in mei 2019 opstartproblemen omdat een update niet goed werkte op hun pc. Wie zulke kinderziektes wil voorkomen op zijn pc of als de update gewoon niet uitkomt, kan even wachten met updaten.

Onderbreek zo een update:

 • Klik op de Startknop.
 • Klik op Instellingen, het pictogram van het tandwiel.
 • Klik in Windows 10 op Bijwerken en beveiliging. Klik in Windows 11 op Windows Update.
 • Een overzicht met diverse Windows Update-instellingen opent.
  • Klik in Windows 10 op Updates 7 dagen onderbreken.
  • Klik in Windows 11 achter 'Updates onderbreken' op het kleine pijltje. Bepaal of u de updates één, twee, drie, vier of vijf weken weken wilt pauzeren.
 • Wilt u weer updates binnenhalen? Klik dan op Updates hervatten.

Microsoft brengt trouwens niet elke dag of week updates uit. Grote updates komen alleen in het voor- en najaar. Tussendoor zijn er kleine verbeteringen, bijvoorbeeld om problemen te verhelpen of de pc beter te beveiligen.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.