SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Valuta omrekenen: hoeveel is het in euro’s?

Valuta omrekenen op vakantie

Bent u in een land met een andere munteenheid of koopt u iets online in een andere valuta? Reken het bedrag dan met deze hulpjes snel om naar euro's.

Natuurlijk kunt u de rekenmachine op uw telefoon gebruiken als u de wisselkoers uit uw hoofd kent. Maar dat is best omslachtig en u moet goed in uw hoofd hebben welke waarde de buitenlandse valuta heeft.

Het kan ook handiger, bijvoorbeeld op de volgende manieren:

  • Vraag het aan Siri, de spraakassistent op de iPhone. Als Siri aanstaat, zegt u bijvoorbeeld: 'Hé Siri, hoeveel is 100 dollar in euro's?' Siri geeft dan antwoord.
  • Vraag het aan Google Assistent, de spraakassistent op Android-toestellen. Druk 2 seconden op de Startknop en stel uw vraag. Google Assistent geeft antwoord.
  • Zoek het op via internet. Op de website www.valuta.nl staan de nieuwste wisselkoersen en staat een handige omrekenmachine.
  • Gebruik een app. Er zijn allerlei apps beschikbaar die valuta omrekenen. Een populaire app voor op de iPhone is Currency. Voor Android-telefoons is er onder meer de app Makkelijk valuta omrekenen. Deze gratis apps bevatten wel advertenties.
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.