Menu Zoek

Valuta omrekenen: hoeveel is het in euro’s?

valuta omrekenen x250 Bent u in een land met een andere munt? Of koopt u iets online in een andere valuta? Reken het geldbedrag met deze hulpjes om naar euro's.

Natuurlijk kunt u de rekenmachine op uw telefoon gebruiken als u de wisselkoers uit uw hoofd kent. Maar dat is best omslachtig en u moet goed in uw hoofd hebben welke waarde de buitenlandse valuta heeft.

Het kan ook handiger, bijvoorbeeld op de volgende manieren:

  • Vraag het aan Siri, de spraakassistent op de iPhone. Als Siri aanstaat, zegt u bijvoorbeeld: 'Hé Siri, hoeveel is 100 dollar in euro's?' Siri geeft dan antwoord.
  • Vraag het aan Google Assistent, de spraakassistent op Android-toestellen. Druk 2 seconden op de Startknop en stel uw vraag. Google Assistent geeft antwoord.
  • Zoek het op via internet. Op de website www.valuta.nl staan de nieuwste wisselkoersen en staat een handige omrekenmachine.
  • Gebruik een app. Er zijn allerlei apps beschikbaar die valuta omrekenen. Een populaire app voor op de iPhone is Currency. Voor Android-telefoons is er onder meer de app Makkelijk valuta omrekenen. Deze gratis apps bevatten wel advertenties.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.