Menu Zoek

Verborgen opties Startknop in Windows 10

windows 10 startknop

Door met de rechtermuisknop op de Startknop te klikken, opent een snelle toegang tot allerlei opties. Wat kunt u hier allemaal mee?

Windows-gebruikers klikken met regelmaat op de Startknop. Via deze knop open we programma's openen en zetten we de pc uit. Maar de Startknop heeft meer opties dan de meeste mensen denken. Klik met de rechtermuisknop op de Startknop en allerlei opties tevoorschijn. We bespreken de handigste.

Zien waar de pc zich allemaal mee bezighoudt? Klik op Taakbeheer en de openstaande programma's verschijnen. Ook ziet u welke apps u hebt gebruikt en welke programma's automatisch starten wanneer u de pc aanzet. Of sluit gemakkelijk vastgelopen programma's af.

Selecteer de optie Netwerkverbindingen en een overzicht met de verbonden netwerken de computer opent. Klik op de verbinding voor meer informatie en mogelijkheden.

Staan veel programma's open? Klik op Bureaublad om openstaande programma's te minimaliseren en het Bureaublad verschijnt in beeld. Helemaal rechts in de Taakbalk klikken werkt trouwens ook, en is eigenlijk nog sneller.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.