Menu Zoek

Verborgen spelletjes op internet

2912-spelletjes spelen

Op internet staan allerlei verborgen spelletjes. Vaak zijn het korte spellen of spelletjes met een nostalgische waarde. Probeer ze eens uit.

Als internet uitvalt tijdens het werken met Google Chrome, verschijnt er een zwart-witbeeld met een dinosaurus. Druk op de Spatiebalk en de dino begint te rennen. De dino rent naar rechts en komt onderweg cactussen tegen. Daar moet hij overheen springen. Druk op de toets 'Pijl omhoog' op het toetsenbord of op de Spatiebalk om hem te laten springen. Als de dino op een cactus terechtkomt, is de speler af. Druk op de Spatiebalk om opnieuw te beginnen.

Dino-spel

Boter, kaas en eieren heet ook wel 'Drie op een rij'. Iedereen kent dit spel wel waarbij de spelers proberen om als eerste drie kruisen of rondjes op een rij te hebben. Speel dit spel via Google tegen een computertegenstander.

 • Ga naar www.google.nl
 • Typ in de zoekbalk 'Boter kaas en eieren'.
 • Druk op de Enter-toets.

U mag als eerste beginnen. Klik met de muisaanwijzer op het gewenste hokje. De computertegenstander reageert direct.

Boter kaas en eieren in Google

Google kent nog meer spelletjes, namelijk de klassieker Pacman. Daarin bedient de speler een geel bolletje dat snoepjes moet opeten terwijl de spoken hem achternazitten in een doolhof.

 • Ga naar www.google.nl
 • Typ 'Pacman' in het zoekveld.
 • Druk op de Enter-toets.

Het Pacmandoolhof komt in beeld. Een klik met de muis laat het spel beginnen. Bedien het gele bolletje met de pijltjestoetsen. Blijf uit handen van de spoken!

Pacman in Google spelen

In Google Afbeeldingen zit Atari Breakout verborgen. Dit is een van de eerste computerspellen. Gebruik de link https://elgoog.im/breakout. U ziet een rij met blokjes en een balletje dat ertegenaan komt. De bal stuitert terug, en u moet hem terugkaatsen door het plankje tijdig naar links of rechts te bewegen. Doe dat met de pijltjestoetsen. Als de bal naast het plankje valt, bent u af. Het spel start dan automatisch opnieuw.

Atari Breakout spelen

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.