Menu Zoek

App voor slimme energiemeter

0712-slimme meter(1) Slimme meter in huis? Gebruik de bijbehorende app om het stroom- en gasverbruik in huis bij te houden en kijk waar u kunt besparen.

Met pen en papier de meterkast in om de stand op te nemen hoeft niet meer dankzij de slimme meter. Deze geeft uit zichzelf meterstanden door aan de energieleverancier. Door de bijbehorende app te downloaden krijgt u meer inzicht in het energieverbruik. De app geeft gedetailleerd weer - soms zelfs per uur of per apparaat - hoeveel gas en stroom wordt gebruikt. Zo weet u precies waar u kunt besparen. Elk energiebedrijf heeft zijn eigen app maar er bestaan ook onafhankelijke apps. Voorwaarde is dus dat u een slimme meter heeft. Tegenwoordig heeft bijna iedereen die.

Eneco-app

In de Eneco-app blijven klanten op een gebruiksvriendelijke manier op de hoogte van hun verbruik. Het is mogelijk gegevens, zoals het termijnbedrag, aan te passen en alle betalingen in te zien. Het verbruik is inzichtelijk per uur, dag, week en maand, net als de teruglevering van eventuele zonnepanelen.

Essent-app

De Essent Verbruiksmanager+ is zowel online (via Mijn Essent) als via de gratis app te gebruiken. De app geeft advies over het maandelijkse bedrag en toont het verbruik per dag, maand of jaar. Ook staat er wat de teruglevering van zonnepanelen is.

Greenchoice-app

Ook Greenchoice heeft voor klanten een app om het verbruik per maand, dag of uur in de gaten te houden. Net als de teruglevering van zonnepanelen. Vind er betalingen en jaarnota's terug of wijzig het maandbedrag.

Oxxio-app

De app van Oxxio doet min of meer hetzelfde als bovenstaande apps. Gebruikers kunnen het verbruik uitlezen per uur, nota's bekijken en het maandbedrag wijzigen. Er is ook een betaalde versie van de app: Oxxio Pro.

Vandebron-app

De Vandebron Thuis-app toont het energieverbruik per maand, dag en uur. Evenals de teruglevering van zonnepanelen. De app heeft ook een groene stroom-voorspeller. Aan de hand daarvan kun je stroomvreters, zoals de wasmachine, aanzetten op het duurzaamste tijdstip.

Vattenfall-app

De Vattenfall Energie-app biedt min of meer hetzelfde als die van Eneco, namelijk het verbruik bijhouden en gegevens wijzigen. Ook krijgen gebruikers een seintje als de verbruikskosten hoger zijn dan normaal en geeft de app bespaartips.

Andere energieleverancier?

Staat uw energieleverancier er niet bij? Kijk dan op de website van het bedrijf of een app beschikbaar is.

Er zijn ook apps die niet gebonden zijn aan een energieleverancier. De gratis Bencompare-app heeft een energieverbruiksmanager. Ook gratis is de Umeter-app. SlimmeMeterPortal.nl heeft ook een app, maar daarvoor is een Plusaccount nodig. Dat kost 1,50 euro per maand (prijs maart 2024), De online dienst is wel gratis (na inschrijving).

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.