Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Apps voor slimme energiemeters

0712-slimme meter(1)

Gebruik een app om via de slimme energiemeter het stroom- en gasverbruik in huis bij te houden.

Veel huizen hebben een slimme energiemeter gekregen. Die geeft standaard uit zichzelf periodiek de meterstanden door aan de energieleveranciers. Zij spelen daar slim op in via apps. Daarin ziet u niet alleen uw eigen contractgegevens, maar is ook het energieverbruik handig bij te houden. Deze apps heten ook wel energieverbruiksmanagers. Die van de energiebedrijven zijn gratis. Ze zijn doorgaans alleen beschikbaar voor de eigen klanten, op de app van Oxxio na.

Er bestaan ook apps die niet gebonden zijn aan een bepaalde leverancier. Die zijn niet gratis, zo kost die van SlimmeMeterPortal.nl 1,50 euro per maand, terwijl de dienst op de pc gratis is. De dienst MijnEnergieinzicht is ook gratis, maar beschikt niet over een app - al wekt het wel die indruk op de website.

 • Eneco - de app heet Mijn Eneco. Op een gebruiksvriendelijke manier blijven klanten op de hoogte van hun verbruik. Het is mogelijk gegevens aan te passen en alle betalingen in te zien.
 • Nuon - de app van Nuon biedt min of meer hetzelfde als die van Eneco, namelijk het verbruik bijhouden en gegevens wijzigen. Ook krijgen gebruikers twee keer per jaar een seintje om te kijken of hun termijnbedrag nog wel klopt.
 • Essent - de Verbruiksmanager van Essent is zowel online als via de gratis app te gebruiken. De app geeft advies over het maandelijkse bedrag en laat het stroomverbruik vergelijken met dat van huishoudens zoals het uwe.
 • Oxxio - de app van Oxxio wordt geprezen om zijn vele mogelijkheden. Denk aan het verbruik uitlezen per uur van de dag. Hij is beschikbaar voor iedereen, dus niet alleen voor klanten van Oxxio.
 • Greenchoice - ook Greenchoice biedt een app, minder uitgebreid dan sommige andere maar zeer bruikbaar om het verbruik in de gaten te houden.

Staat uw leverancier er niet bij? Kijk dan op de site van het bedrijf of er een app beschikbaar is. Op de site Energieverbruiksmanagers.nl staan nog meer apps rondom energieverbruik.


Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.