Menu Zoek

Voorbereid op buien met de app Buienalarm

0502-buienalarm

Gaat het de komende uren regenen op de plaats waar u bent? En wanneer is de bui eigenlijk over? De app Buienalarm laat dit op een overzichtelijke manier zien.

Er bestaan meerdere apps waarop buienradars te zien zijn. Meestal is het een landkaartje, met daarop de regenbuien van boven te zien. Buienalarm doet het net wat anders. De app bekijkt uw locatie en geeft de hoeveelheid regen aan als een grafiek op een tijdlijn. Is er niks te zien op de tijdlijn, dan blijft het droog. Maar ziet u een blauwe lijn, dan komt er neerslag. Hoe hoger de lijn, hoe harder de regen. En als de lijn daalt, dan wordt de bui minder en wellicht wordt het zelfs droog.

Buienalarm wordt veel gebruikt omdat in een oogopslag te zien is wanneer het gaat regenen of juist wanneer het ophoudt. De app is gratis te downloaden voor apparaten met Android en voor iPhones en iPads.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.