Iemand gebeld, zonder dat u het wist? Dat is vervelend, voor u en de gebelde persoon. Maar broekzakbellen kunt u voorkomen.
Niveau:
Waardering:
Er zijn nog geen waarderingen
Broekzakbellen
Iemand belt u op met de vraag waarom u belde. Bellen? U had helemaal niemand gebeld. Maar terugkijkend in de belgeschiedenis staat het er toch echt. Per ongeluk startte u een telefoongesprek. Dat is het zogenaamde broekzakbellen. Vervelend, want iemand kan gehoord hebben wat u aan het doen was. En voor de gebelde persoon is het ook niet fijn om voor niks de telefoon op te moeten nemen. Broekzakbellen gebeurt nog vaak, maar het is makkelijk te voorkomen.
Vergrendelen
Vergrendel de telefoon altijd voordat u hem opbergt in bijvoorbeeld uw broekzak of tas. Zo voorkomt u dat u per ongeluk iemand belt. Vergrendel de telefoon met een druk op de aan-uitknop. Het scherm van de telefoon wordt dan zwart. Bij de meeste telefoons zit deze knop aan de rechterzijde.
Extra beveiliging
Om er echt zeker van te zijn dat u de telefoon niet per ongeluk ontgrendelt en alsnog een broekzakgesprek voert, is het raadzaam om de telefoon te beveiligen met een code, vingerafdruk of gezichtsherkenning. U moet dan een extra actie uitvoeren om de telefoon te openen. Dit voorkomt ook nog eens dat vreemden zomaar in het apparaat kunnen. De stappen voor het instellen van deze extra beveiliging bespreken wij in de tip 'Schermbeveiliging voor iPad en iPhone'.
Meer over dit onderwerp
Computerhulp nodig?
Hebt u een vraag naar aanleiding van dit artikel? SeniorWeb-leden kunnen hun vraag stellen aan de vrijwilligers van PCHulp. Nog geen lid, maar wel hulp nodig? Ontdek dan de voordelen van het SeniorWeb-lidmaatschap.
PCHulp aanvragen Bekijk het lidmaatschap
U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.
Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:
- Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
- Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
- Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
- Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.
De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:
- Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
- Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.