Menu Zoek

Voorkom dat uw iPhone/iPad onvindbaar wordt na diefstal

bedieningspaneel-uitzetten

Voorkom dat dieven de functie 'Zoek mijn' uitzetten op uw iPhone of iPad. Zorg dat het bedieningspaneel alleen bruikbaar is met toegangscode.

Op het bedieningspaneel van een iPhone en iPad zit een knopje voor de vliegtuigstand. Als deze stand aanstaat, is het apparaat niet meer te vinden via de 'Zoek mijn'-functie. Zorg er daarom voor dat een dief niet zomaar de telefoon of tablet in de vliegtuigstand kan zetten. Beveilig het bedieningspaneel met Face ID, Touch ID of toegangscode. Dan is het paneel alleen nog maar op te roepen als de telefoon ontgrendeld is. Zo opent het bedieningspaneel bij de gebruiker wel gewoon, maar niet bij anderen.

Stel in dat het bedieningspaneel alleen opent als het apparaat ontgrendeld is.

  • Tik op Instellingen.
  • Tik op Face ID en toegangscode of Touch ID en toegangscode.
  • Voer eventueel de toegangscode in.
  • Zorg dat onderaan het schuifje achter 'Bedieningspaneel' grijs is. Dat doet u door erop te tikken als het groen is.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.