Menu Zoek

Vriendschapsverzoeken in de Facebook-app

facebook app vriendschap x250

Houd contact met (oude) bekenden via Facebook. Stuur ze een vriendschapsverzoek, of accepteer verzoeken van anderen, en volg de berichten die zij delen.

Zonder vrienden valt er niet zoveel te beleven op Facebook. Dus sturen gebruikers elkaar een vriendschapsverzoek om in contact te komen. Als de ander het verzoek accepteert, kunt u elkaars berichten zien en erop reageren. Stuur een vriendschapsverzoek in de Facebook-app op tablet of smartphone (Android of iOS). Staat die app nog niet op het apparaat? Download hem dan in de App Store (iPad/iPhone) of in de Play Store (Android).

  • Open de app Facebook.
  • Tik rechtsboven op het pictogram van een vergrootglas.

    Vriend zoeken in de Facebook-app

  • Typ de voor- en achternaam van degene die u als vriend wilt toevoegen.
  • Onder de zoekbalk verschijnen suggesties. Tik op de naam van degene die u zoekt.
  • Er verschijnt een lijst met mensen die aan de zoekopdracht voldoen. Handig: hun foto staat erbij, dus ze zijn makkelijker te herkennen. Tik op een naam of foto.
  • Het profiel opent. Tik onder de ronde foto op Toevoegen (Android) of Toevoegen als vriend (iPad/iPhone).
    • Op Android-toestellen verschijnt er een lijst met mensen waarvan Facebook denkt dat u ze kent. Tik simpelweg op Toevoegen om iemand uit de lijst een vriendschapsverzoek te sturen. Of tik linksboven op het kruisje.

Als de ander het verzoek tot vriendschap accepteert, krijgt u daar een melding van.

Bepaal zelf of u het vriendschapsverzoek van een ander accepteert of afwijst.

  • Tik in het menu op Vriendschapsverzoeken om openstaande verzoeken te bekijken. Als hier een rood cijfer bij staat, is er een nieuw verzoek gekomen.

    Nieuw vriendschapsverzoek ontvangen

  • Tik op Bevestigen om een vriendschapsverzoek te accepteren. Of tik op Verwijderen om iemand af te wijzen. De ander krijgt geen bericht van een afwijzing.
  • Tik eventueel op het pictogram van een huisje Facebook-app homeknop om terug te keren naar het beginscherm.

Wilt u, om wat voor reden dan ook, toch niet meer online bevriend zijn met iemand, beëindig de ‘vriendschap’ dan. Lees meer over hoe dat moet in de tip ‘Iemand niet meer volgen op Facebook'.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.