SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Waarom bankieren via een app veiliger is

tip(2)

Sommige mensen vinden het moeilijk te geloven maar het is toch echt zo: bankieren via een app is veiliger dan via de computer.

Een bankier-app is uitermate veilig. Het is zelfs veiliger dan internetbankieren op de pc. Ga maar na: tot op heden is er geen enkel fraudegeval bekend met een bankier-app. Waarom zijn de bankier-apps zo veilig?

  • De bankier-app is beveiligd met een cijfercode of een vingerafdruk. Derden kunnen dus niet zomaar de app gebruiken.
  • Al het bankverkeer verloopt via de app. Dit verkeer is versleuteld. Daardoor kan niemand het dataverkeer onderscheppen. Bij internetbankieren is dit risico veel groter. Criminelen kunnen bijvoorbeeld een bankpagina namaken en u daarop geld laten overmaken. Omdat bij een app alle transacties verlopen via die app, zijn zulke risico's uitgesloten.
  • Er is geen risico op phishing. Als u standaard geld overmaakt via de app kunt u alle mails negeren. Het is zelfs mogelijk iDEAL-betalingen zoals bij Bol.com, door te laten sturen naar de app. 
  • De app logt automatisch uit. Dus er is geen risico dat u de telefoon vergeet uit te zetten waarna anderen er geld mee kunnen overmaken.

Verlies of diefstal

Verder is het natuurlijk verstandig de smartphone of tablet zelf te beveiligen met een code, wachtwoord, patroon of vingerafdruk. Zodat bij verlies of diefstal derden niet zomaar toegang hebben tot uw toestel. Is het toestel gestolen of bent u het verloren, blokkeer dan de toegang van de app. Dat kan online via internetbankieren of door de bank te bellen. Op deze website leest u wat u verder kunt doen bij een verloren of gestolen smartphone: maakhetzeniettemakkelijk.nl

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.