Menu Zoek

Waarom bankieren via een app veiliger is

tip(2)(1)

Sommige mensen vinden het moeilijk te geloven maar het is toch echt zo: bankieren via een app is veiliger dan via de computer.

Een bankier-app is uitermate veilig. Het is zelfs veiliger dan internetbankieren op de pc. Ga maar na: tot op heden is er geen enkel fraudegeval bekend met een bankier-app. Waarom zijn de bankier-apps zo veilig?

  • De bankier-app is beveiligd met een cijfercode of een vingerafdruk. Derden kunnen dus niet zomaar de app gebruiken.
  • Al het bankverkeer verloopt via de app. Dit verkeer is versleuteld. Daardoor kan niemand het dataverkeer onderscheppen. Bij internetbankieren is dit risico veel groter. Criminelen kunnen bijvoorbeeld een bankpagina namaken en u daarop geld laten overmaken. Omdat bij een app alle transacties verlopen via die app, zijn zulke risico's uitgesloten.
  • Er is geen risico op phishing. Als u standaard geld overmaakt via de app kunt u alle mails negeren. Het is zelfs mogelijk iDEAL-betalingen zoals bij Bol.com, door te laten sturen naar de app.
  • De app logt automatisch uit. Dus er is geen risico dat u de telefoon vergeet uit te zetten waarna anderen er geld mee kunnen overmaken.

Verder is het natuurlijk verstandig de smartphone of tablet zelf te beveiligen met een code, wachtwoord, patroon of vingerafdruk. Zodat bij verlies of diefstal derden niet zomaar toegang hebben tot uw toestel. Is het toestel gestolen of bent u het verloren, blokkeer dan de toegang van de app. Dat kan online via internetbankieren of door de bank te bellen.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.