Menu Zoek

Wat is Windows Hello en hoe stel je het in?

hello(1) Met Windows Hello geeft Microsoft alternatieven voor het inloggen met wachtwoorden. Log in met gezichtsherkenning of een vingerafdruk.

Is er een geschikte webcam verbonden met de pc of laptop, dan kan het apparaat beveiligd worden met gezichtsherkenning. Dat heet in Windows 10 'Windows Hello gezicht' en in Windows 11 'Gezichtsherkenning (Windows Hello)'. Nieuwere laptops hebben soms een vingerafdrukscanner. In dat geval kan gebruik worden gemaakt van vingerafdrukherkenning.

Stel een optie van Windows Hello op de volgende manier in:

  • Klik op Start.
  • Klik op Instellingen (pictogram van tandwiel).
  • Klik op Accounts.
  • Klik op Aanmeldingsopties.

Er zijn drie Windows Hello-opties zichtbaar, namelijk inloggen met een gezicht, vingerafdruk of pincode. Staat onder alle opties de volgende tekst: 'Deze optie is momenteel niet beschikbaar'? Dan kun u Windows Hello niet instellen op het apparaat. Dat kan allerlei redenen hebben. De pc of laptop heeft bijvoorbeeld geen vingerafdrukscanner of geschikte webcam. Is de pc of laptop wel geschikt voor (een van) de opties? Klik dan op de gewenste inlogmethode. Klik daarna op Instellen en volg de stappen.

Wie Windows Hello wil gebruiken, stemt ermee in dat deze informatie wordt opgeslagen en gebruikt op de pc of laptop. Microsoft verzekert gebruikers dat deze informatie niet verder komt dan het eigen apparaat. Microsoft slaat het dus niet centraal op. Daardoor is er geen privacy-risico.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.