Menu Zoek

Webinar volgen via Zoom

webinar-volgen-zoom

Veel organisaties geven webinars via Zoom. Hoe kunt u zo'n webinar volgen en wat hebt u ervoor nodig?

Zoom is een videobeldienst. Thuiswerkers gebruiken de dienst veel voor online vergaderingen en consumenten als alternatief voor bijvoorbeeld Skype of FaceTime. Maar ook webinars worden veel via Zoom gegeven. Webinars zijn online presentaties.

  Webinars zijn steeds populairder. Deelnemers kunnen gewoon thuis vanachter hun scherm deelnemen aan zo’n bijeenkomst. Daarvoor is wel een link nodig naar de plek waar de online bijeenkomst plaatsvindt. Vaak krijg je deze link in de mail wanneer je vooraf aanmeldt. Deze link is op het moment van de webinar te gebruiken.

  Mensen kunnen bij Zoom een account aanmaken. Voor deelname aan een webinar is het maken van een account of het downloaden van het programma niet nodig. Voor het volgen van een webinar is een uitnodigingslink voldoende. De webinar is dan via de browser te volgen. Wel zo handig!

  Neem zo op de computer deel aan een webinar via Zoom. Op mobiele apparaten werkt het trouwens op soortgelijke manier.

  • Klik op de link die in de mail staat. Die link geeft toegang tot de webinar.
  • Zoom opent in de standaardbrowser op de pc. Klik op de knop Launch Meeting (start vergadering).
  • Werkt dit niet, klik dan onder de knop 'Launch Meeting' op Having issues with Zoom Client? Join form Your Browser.
  • Vul uw naam in en zet een vinkje bij I'm not a robot om aan te tonen dat u geen robot bent.
  • Klik op Join (meedoen).
  • Klik op Join with computer audio (meedoen met geluid vanaf de pc).

  U neemt deel aan de webinar.

  Delen via:
  Wat betekenen deze knoppen?
  Wat betekenen deze knoppen?
  Sluiten

  U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

  Hoe werkt het?
  Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

  De koppeling verbreken
  U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  Woordenboek

  Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
  Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

  De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.