Menu Zoek

WhatsApp-bericht van een onbekend nummer, wat nu?

bericht-onbekend-nummer-whatsapp(1)

Wees alert bij het ontvangen van een WhatsApp-bericht van een onbekend nummer. Is het van een bekende of iemand die u totaal niet kent?

Het kan gebeuren dat u een bericht krijgt van een onbekend nummer. Bijvoorbeeld van een nieuw iemand uit uw straat of sportclub. Maar het kan ook een oplichter zijn. Whatsapp geeft altijd een waarschuwing als u een bericht krijgt van een onbekend nummer.

Sla het nummer van een bekende op in de contactenlijst. Blokkeer onbekenden en rapporteer ze eventueel.

Is het nummer onbekend maar de persoon erachter een bekende, sla dan het nummer op. Tik op Aan contacten toevoegen (Android) / Voeg toe aan contacten (iOS).

Is het nummer onbekend en verstuurt het een onbetrouwbaar bericht, kies er dan voor het contact blokkeren.

Tik op Blokkeren (Android) / Blokkeer (IOS). Daarna kunt u nog kiezen om het contact ook te rapporteren. De laatste vijf berichten van de chat worden dan naar WhatsApp gestuurd en de chat met dit contact verwijderd.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.