SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

WhatsAppen met bedrijven of organisaties

Contact opnemen via WhatsApp

Veel bedrijven en organisaties hebben een klantenservice via WhatsApp. Maar hoe neemt u daar contact mee op? En hoe meldt u zich aan voor serviceberichten?

De berichten-app WhatsApp wordt steeds vaker zakelijk gebruikt. Bedrijven hebben bijvoorbeeld een medewerker die via WhatsApp vragen van klanten beantwoordt. Of ze sturen berichten met nieuwtjes of mededelingen naar mensen die zich daarvoor aanmelden. Hoe gaat dit in zijn werk?

Contactpersoon toevoegen aan WhatsApp

Beide manieren van contact onderhouden, hebben dezelfde basis: voeg eerst het telefoonnummer toe aan uw contactpersonen, anders kunt u meestal geen berichten van het bedrijf ontvangen. Een contact toevoegen kan via WhatsApp zelf. Geef het contact een duidelijke naam, zoals de naam van het betreffende bedrijf. Via de app is het dan mogelijk om een vraag te stellen of u aan te melden voor een verzendlijst.

Aanmelden voor verzendlijst

Om uzelf aan te melden voor een verzendlijst, moet u een tekstbericht versturen naar het betreffende nummer. Meestal geven bedrijven daar zelf instructies voor. Het komt neer op een bericht met de naam van het bedrijf of de dienst en het woord AAN om aan te melden, en UIT om u af te melden.

Bericht sturen naar klantenservice

Chatten met de klantenservice van een bedrijf werkt net als met andere berichten. U maakt een nieuw bericht aan richting de ingevoerde contactpersoon. Daarin stelt u een vraag. Heb er wel erg in dat er mensen aan de andere kant van 'de lijn' zitten. Het is dus belangrijk om beleefd te zijn en de situatie goed uit te leggen. Houd verder uw klantnummer bij de hand als u appt over een dienst, of een bestelnummer als het gaat om een online bestelling.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.