Menu Zoek

Verbinding maken met wifi op Android-toestel

wifi-instellen-op-android-apparaat

Internetten via wifi is handig. Want dat kost niks extra. Maar hoe stel je een wifi-verbinding in op een Android-telefoon of -tablet?

Met wifi kan je internetten zonder een apart internetabonnement te gebruiken. Gebruik je wifi op openbare plekken? Ga dan niet met vertrouwelijke informatie aan de slag. Op het eigen wifi-netwerk thuis kan dat wel gewoon.

Zet zo de wifi-verbinding aan op een Android-apparaat:

 • Open het snelmenu. Veeg daarvoor vanaf de bovenkant van het scherm naar beneden.
 • Druk langere tijd uw vinger op het pictogram 'Wifi' Wifi.
 • Een scherm opent. Staat bij 'Wi-Fi' de tekst 'Uit'? Tik dan op het schuifje.
 • Het schuifje kleurt blauw en de wifi staat aan. De netwerken in de buurt komen in beeld. Tik op het wifi-netwerk waarmee u verbinding wilt maken.
 • Bij een beveiligd netwerk moeten gebruikers nog een wachtwoord invullen. Typ het wifi-wachtwoord en tik op Verbinden.

Onder de naam van het netwerk staat 'Verbonden'. Dit betekent dat u kunt internetten via wifi. Het apparaat maakt voortaan automatisch verbinding met het wifi-netwerk als het in de buurt is.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.