Menu Zoek

Wifi instellen op Android-apparaat

wifi android

Maak thuis of onderweg gebruik van een wifi-verbinding door een beschikbaar netwerk in te stellen op uw Android-apparaat.

Wifi thuis of onderweg is ontzettend handig. Daarmee kunt u namelijk internetten zonder gebruik te hoeven maken van een apart internetabonnement voor de tablet of smartphone.

Op sommige openbare plekken treft u onbeveiligde netwerken aan. Bijvoorbeeld in bepaalde intercity's van de NS. Maar vaak zijn wifi-netwerken beveiligd. U hebt dan een wachtwoord nodig om verbinding te kunnen maken. Maar let op! Ook openbare netwerken waarvoor een wachtwoord nodig is, zijn niet veilig. Ga op openbare netwerken nooit met vertrouwelijke informatie aan de slag. Log niet in bij bijvoorbeeld uw bank of uw e-mail. Op uw eigen wifi-netwerk thuis kan dat wel gewoon. Lees hier meer over in het artikel 'Veilig internetten onderweg'.

Verbind een Android-apparaat als volgt met een wifi-netwerk:

 • Tik op Instellingen.
 • Tik op Verbindingen en vervolgens op Wi-Fi.
 • Sleep het balkje achter 'Aan' zo nodig naar rechts zodat het schuifje blauw wordt.
 • Wifi staat aan en een overzicht opent van de netwerken die binnen uw bereik zijn. Tik op het wifi-netwerk waarmee u verbinding wilt maken.
 • Typ eventueel het wifi-wachtwoord en tik vervolgens op Verbinden.

Na enige tijd verschijnt onder de naam van het netwerk de tekst 'Verbonden'. Dit betekent dat u verbonden bent met het wifi-netwerk en dat u dus kunt internetten. Het apparaat onthoudt overigens dit netwerk. Dus de volgende keer dat u in de buurt van het netwerk bent, maakt het automatisch verbinding als wifi aanstaat.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.