Menu Zoek

Wifi-verbinding herstellen

wifi herstellen x250

Valt de wifi-verbinding weg op de Windows-computer, probeer deze dan te herstellen.

De verbinding met internet kan om verschillende redenen uitvallen. De oorzaak hoeft niet altijd bij u thuis te liggen. Er kan bijvoorbeeld een storing zijn bij de provider. Daarom allereerst een advies: lukt het met deze tip niet om de draadloze verbinding te herstellen en houdt het probleem langer dan een dag aan, neem dan contact op met de helpdesk van de provider.

Dan nu de dingen die u zelf kunt proberen:

  1. Hebt u de computer al een keer herstart? Dit kan de simpelste oplossing voor het probleem zijn.
  2. Controleer of de router (het kastje dat u van de provider hebt gekregen) aan staat. Dit kunt u herkennen door lampjes die branden op de router.
  3. Branden de lampjes niet? Controleer of de router is aangesloten op het stroomnet en zet hem aan.
  4. Als de router aan staat en niet goed werkt, kunt u hem herstarten. Haal de stroom er gedurende dertig seconden af en zet de router daarna opnieuw aan. Kijk via de computer of de verbinding het weer doet.
  5. Als u zeker weet dat er geen storing is bij de provider en u weet dat de router gewoon werkt, probeer dan het volgende:
    • In het Systeemvak rechtsonder vindt u het pictogram Internettoegang Wifi.
    • Als de verbinding niet werkt, verandert het pictogram ten teken dat er iets aan de hand is: Wifi-problemen. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram en klik op Problemen oplossen.
    • Volg de stappen die worden aangegeven. In veel gevallen lukt het om op deze manier de verbinding te herstellen. Lukt dat niet en blijft uw draadloze verbinding niet werken, neem dan contact op met de helpdesk van de provider.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.