Menu Zoek

Windows-meldingen uitzetten

windows meldingen x250 Windows laat het weten als er iets is gebeurd in het systeem. Rechtsonder staat dan een melding. Vervelend? Zet de meldingen uit.

Windows-meldingen komen rechtsonder kort in beeld. Bijvoorbeeld wanneer er een e-mail binnenkomt, als een usb-stick wordt aangesloten of als er een update is. Gebruikers kunnen op de melding klikken om actie te ondernemen. Voorkomen dat pop-ups van Windows u steeds afleiden? Schakel de meldingen dan uit. Doe dit per programma of zet alle meldingen in één keer uit.

Zet zo de meldingen in Windows uit:

 • Klik op de startknop onderin beeld, dat is het pictogram van het Windows-logo.
 • Klik op Instellingen. Dat is het pictogram van een tandwiel.
 • Klik in Windows 11 aan de rechterkant op Meldingen. Klik in Windows 10 op Systeem en links op Meldingen en acties.
 • Helemaal geen melding meer ontvangen? Klik dan bij 'Meldingen' op het schuifje. De tekst 'Aan' verandert naar 'Uit'.
 • Of zelf bepalen welke meldingen mogen binnenkomen? Scrol dan iets omlaag naar 'Meldingen van apps en andere afzenders' in Windows 11. Of naar 'Meldingen van deze afzenders ontvangen' in Windows 10.
 • Kies per onderdeel of er meldingen mogen komen. Klik hiervoor op de schuifbalk achter een onderdeel.
De tekst bij de schuifbalk verandert van 'Aan' naar 'Uit'.

Denk eraan dat de meldingen van onderdeel 'Beveiliging en onderhoud' belangrijk kunnen zijn voor de veiligheid van de computer.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.