Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Dit artikel is gearchiveerd op: 1 januari 2024

YouTube wachtrij: bepaal zelf de volgende video

youtube wachtlijst x250

Is een video afgelopen, dan speelt YouTube vanzelf iets nieuws af. Maar ziet u zelf iets interessants voorbijkomen voor straks? Zet het dan in de wachtrij.

Stel: u bent een lekker muziekje aan het luisteren op YouTube, als u aan de zijkant ineens een lang vergeten lied ziet staan. De muziek afbreken is niet nodig. Zet het nummer in de wachtrij, dan speelt het als volgende af. De wachtrij is een tijdelijke afspeellijst die verdwijnt als u YouTube sluit. Goed om te weten: de functie bestaat alleen voor YouTube op de computer, niet op mobiele apparaten.

 • Ga naar Youtube.com.
 • Klik op een video die u wilt bekijken.
 • Rechts van de video staat een lijst suggesties. Klik in het plaatje van de video op pictogram ‘Toevoegen aan wachtrij’Toevoegen aan wachtrij.
 • Ook mogelijk is om achter een video op ‘Meer’ Meer te klikken > Toevoegen aan wachtrij.
 • De wachtrij wordt zichtbaar naast of onder de video. De video bovenaan is als eerste aan de beurt zodra de huidige video klaar is.
 • Wijzig eventueel de volgorde van de video's in de wachtrij. Klik hiervoor op de streepjes vóór een item en sleep de video naar een andere positie.

  YouTube wachtrij

 • Een video uit de wachtrij verwijderen? Klik achter de video op ‘Meer’ Meer > Verwijderen uit afspeellijst.

U kunt verder gewoon naar video's zoeken en kijken zoals u gewend bent. De wachtrij blijft bestaan tot u YouTube afsluit.

Maakt u liever een afspeellijst die wél bewaard blijft? Lees dan het artikel 'Afspeellijsten op YouTube'.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.