Menu Zoek

Zien wie WhatsApp-status heeft bekeken

zien wie je status bekijkt

Een leuke WhatsApp-status geplaatst? Bekijk zo welke contactpersonen die hebben gezien.

Misschien plaatst u weleens statusupdates op WhatsApp. Bijvoorbeeld een mooie foto van wat u die dag meegemaakt hebt. Of een tekst met een oproep of vraag aan uw contactpersonen. Het is dan leuk om te zien wie deze update al gezien heeft en wanneer dat was. Zo is meteen duidelijk wie wel en nog niet op de hoogte is. Dat kan wel alleen van de contactpersonen die leesbewijzen aan hebben staan. En als u die ook hebt ingeschakeld.

Bekijk zo op een iPhone en Android-smartphone wie uw WhatsApp-status heeft gezien:

 • Open de app WhatsApp.
 • Tik onderaan op Updates.
 • Tik op uw profielfoto of Mijn status.
 • Tik op [Aantal] weergave(n).
 • Tik onderaan op het pictogram van een oog.

Onderin staat wie de status heeft bekeken. Bij de contactpersoon staat wanneer dat was.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.