Menu Zoek

Wel of niet inloggen met een Facebookaccount?

Zin_13

Wel of niet inloggen met een Facebookaccount?

Het is mogelijk om met een Facebookaccount of accounts van andere sociale media (bijv. Twitter en LinkedIn) in te loggen bij andere diensten. Denk aan Spotify, Pinterest, maar ook bijvoorbeeld bij Kobo (voor e-boeken). Maar hoe veilig is het om bij dit soort diensten in te loggen met uw Facebook-account?

Voordelen
Het belangrijkste voordeel van inloggen met een Facebookaccount is gemak. Kiest u er namelijk voor om in te loggen met uw Facebookaccount, dan hoeft u geen profiel aan te maken, want die informatie wordt via Facebook opgehaald. Daarnaast hoeft u geen nieuwe gebruikersnaam en wachtwoord te houden.

Nadelen
Het nadeel van inloggen via Facebook is dat u automatisch informatie beschikbaar stelt aan de website/app waar u een nieuw account aanmaakt. Standaard wordt de volgende informatie gedeeld:

  • Profielfoto
  • Omslagfoto
  • Naam
  • Leeftijdsgroep
  • Geslacht
  • Taal
  • Land van herkomst

Daarnaast bestaat de kans dat er nog extra gegevens gedeeld worden, bijvoorbeeld uw vriendenlijst, geboortedatum en e-mailadres. Voor het delen van deze extra gegevens wordt door Facebook wel om toestemming gevraagd via een pop-up.

Wat kiest u?
Of u kiest voor inloggen met een Facebookaccount is helemaal aan uzelf. Wilt u liever niet dat de website of app waar u inlogt, gegevens overneemt van Facebook? Maak dan een nieuw account aan bij die website of app en gebruik uw Facebookaccount niet. Vindt u het toch handig om het Facebookaccount wel te gebruiken, maar wilt u niet te veel gegevens delen. Pas dan de instellingen aan. U kunt de toestemming voor het delen van bepaalde zaken uitzetten, sommige zaken zullen echter altijd gedeeld worden.

Meer weten?
Lees dan verder bij SeniorWeb:

Lid worden van SeniorWeb
Vindt u de tips en artikelen van SeniorWeb handig, maar hebt u soms toch nog wat extra uitleg nodig? SeniorWeb-leden kunnen onbeperkt online cursussen volgen en computerhulp aanvragen. Daarnaast ontvangen zij elk kwartaal computertijdschrift Enter. Benieuwd naar het lidmaatschap van SeniorWeb? Word nu gratis lid tot eind 2022 en betaal in 2023 € 36,-. Bovendien ontvangt u het boek Veilig en vertrouwd online cadeau.