Menu Zoek

ING internetbankieren

0102-ing-breed.png

Bank en verzekeraar ING heeft meer dan vijf miljoen klanten. De meeste klanten gebruiken de website Mijn ING om te internetbankieren. Lees hier hoe u internetbankiert bij de ING.

Alle ING-klanten, dus ook de klanten van de voormalige Postbank, internetbankieren via dezelfde site: Mijn ING . De manier waarop zij digitaal bankieren is vrijwel hetzelfde, alleen het inloggen en de beveiliging zijn anders. De site wordt periodiek aangepast om nieuwe diensten en functies aan te bieden.

ING heeft grofweg twee methodes om betalingen te versturen: door het invullen van een zogeheten TAN-code, of door de betalingen die u invoert op de computer te versturen via de app van ING op de smartphone. Deze laatste methode is vrij nieuw en werkt heel soepel, mits u de app van ING gebruikt en uw smartphone bij de hand hebt.

TAN-codes bestaan bij ING al sinds jaar en dag. Vroeger werden ze op papieren lijsten verstuurd naar klanten. Tegenwoordig bestaat die optie nog steeds. Maar veiliger is het om de TAN-code naar de mobiele telefoon te laten sturen. Per verzending van een of meer betalingen ontvangt u dan een sms met de TAN-code erin. Deze is eenmalig te gebruiken.

Als u wilt beginnen met internetbankieren bij de ING hebt u enkele gegevens nodig die u kunt aanvragen via de website van ING. Het gebruik van Mijn ING is gratis voor particulieren. U betaalt dus geen abonnementskosten of eenmalige kosten. Zakelijke klanten betalen wel voor het internetbankieren.

Let op! Mijn ING wordt ondersteund door:

 • Windows 10 + Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox (laatste versies)
 • Windows 8.1 + Internet Explorer (IE) 11, Google Chrome of Firefox (laatste versies)
 • Windows 7 + Internet Explorer (IE) 11, Google Chrome of Firefox (laatste versies)
 • Windows Vista + Firefox (laatste vrijgegeven versie)
 • MacOS 10.9 + Safari, Google Chrome of Firefox (laatste vrijgegeven versie)

Op andere besturingssystemen en in andere browsers kan het zijn dat bepaalde functies niet (goed) werken.

Volg deze stappen om in te loggen op Mijn ING:

 • Ga naar https://mijn.ing.nl
 • U komt nu op het inlogscherm van Mijn ING. Daar kunt u kiezen voor inloggen met een gebruikersnaam en wachtwoord.
 • Voer in het veld 'Gebruikersnaam' uw gebruikersnaam in. Deze hebt u per post ontvangen van de ING. Na de eerste keer inloggen kunt u uw gebruikersnaam in Mijn ING aanpassen, als u dat wenst. Als u uw gebruikersnaam hebt aangepast, moet u in het vervolg altijd uw zelfgekozen gebruikersnaam invoeren.
 • Dan voert u uw wachtwoord in. Hiervoor geldt hetzelfde.
 • Klik dan op Inloggen.

U bent nu ingelogd. Deze handeling voert u elke keer uit als u inlogt op Mijn ING. Uw gebruikersnaam kan worden bewaard op uw computer, als u het daarvoor bestemde hokje in het inlogscherm aanvinkt. Uw wachtwoord wordt uiteraard niet opgeslagen, dat moet u elke keer handmatig invoeren.

Na het inloggen komt u op het hoofdscherm van Mijn ING. Links ziet u een overzicht van uw rekening(en). Van de bovenste rekening worden rechts de recente bij- en afschrijvingen getoond. Door in het linkergedeelte te klikken op een ander rekeningnummer, worden daarvan de mutaties getoond.

Internetbankieren met ING

 

De andere opties van de ING staan boven het overzicht. U klikt een optie aan om er gebruik van te maken. Als u bijvoorbeeld een bedrag wilt overschrijven, dan klikt u op het tabblad 'Betalen' op Overschrijven . Het programma brengt u dan naar het betreffende onderdeel.

Klik onder de mutaties op de oranje knop Meer af- en bijschrijvingen om meer mutaties te bekijken. Boven de mutaties staat een zoekbalk. Hiermee zoekt u naar speciale af- en bijschrijvingen. Ook is het mogelijk op alle mutaties van een specifieke periode te bekijken en te downloaden:

 • Klik op Uitgebreid zoeken naast de zoekbalk.
 • Voer een begin- en einddatum in.
 • Selecteer of u af- of bijschrijvingen wilt zien.
 • Klik op Zoeken.
 • U kunt de resultaten downloaden en eventueel printen door te klikken op Afdrukken.
Het doen van overschrijvingen is een activiteit die voor veel mensen vaak terugkomt. Klik dan op de oranje knop boven in beeld: Overschrijven .

Er verschijnt een soort tabel waarbinnen u de gegevens kunt invoeren, zoals het bedrag en het rekeningnummer van de begunstigde.

 • Vul alles in, en zet eventueel een mededeling in het bijbehorende vak.
 • Onderin bij 'Uitvoering' kunt u aangeven of de betaling eenmalig is of vaker moet worden gedaan, bijvoorbeeld wekelijks of maandelijks. 
 • Als u nog een andere opdracht wilt aanmaken, klikt u op Opslaan, nieuwe overschrijving. U krijgt dan weer een 'leeg' formulier te zien.
 • Als u klaar bent, klikt u op Verstuur.
 • Als de begunstigde ook een ING-klant is, krijgt u de officiële naam te zien van de klant zoals die bij de bank bekend is. U moet dan nogmaals op Opslaan, naar Verzendlijst klikken. Die melding is bedoeld als controle, om u te laten zien dat het geld naar de goede persoon gaat.
 • Geld overmaken.
U ziet nu een overzicht van alle aangemaakte overschrijvingen. U kunt ze wijzigen door te klikken op Bewerken , of verwijderen door te klikken op Verwijderen . Als alles echter in orde is, klik u op Opdrachten verzenden.

U ziet nu een pagina met de opdrachtgegevens. ING probeert u ertoe aan te zetten de app te gebruiken om de betaling te versturen. Het is ook nog mogelijk om de betaling met TAN-codes te versturen.

Betaling versturen.

 

Na het internetbankieren moet u uitloggen. Klik rechtsboven op de oranje knop Uitloggen. U wordt nu uitgelogd op Mijn ING.
Meer informatie over het internetbankieren vindt u op de ING-site . De ING promoot het gebruik van de TAN-code via de mobiele telefoon (en de app) boven de lijsten met codes omdat die kunnen kwijtraken of worden gestolen.
Woordenboek
Home Sluiten
Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.