Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Internetbankieren bij ING

0102-ing-breed.png

Met de website Mijn ING kunnen klanten van de bank ING internetbankieren. Makkelijk geld overboeken en afschrijvingen bekijken dus.

Alle ING-klanten kunnen bankieren via de site Mijn ING of via de app ING Mobiel Bankieren. In dit artikel bespreken we hoe het bankieren via de website werkt.

Als u wilt beginnen met internetbankieren bij ING hebt u enkele gegevens nodig die u kunt aanvragen via de website van ING. Het gebruik van Mijn ING is gratis voor particulieren. Zakelijke klanten betalen wel voor het internetbankieren.

Mijn ING beveelt de volgende besturingssystemen en internetprogramma's aan:

 • Windows 10 + Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox
 • MacOS 10.10 + Safari, Google Chrome of Firefox (laatste vrijgegeven versie)

Op andere besturingssystemen en in andere browsers kan het zijn dat bepaalde functies niet (goed) werken.

Volg deze stappen om in te loggen op Mijn ING:

 • Ga naar https://mijn.ing.nl
 • Het inlogscherm van Mijn ING opent. Log in met een gebruikersnaam en wachtwoord.
  • Voer in het veld 'Gebruikersnaam' uw gebruikersnaam in. Deze hebt u per post ontvangen van ING. Na de eerste keer inloggen kunt u uw gebruikersnaam in Mijn ING aanpassen.
  • Voer uw wachtwoord in. Het wachtwoord kunt u nog aanpassen.
 • U kunt uw gebruikersnaam laten bewaren op de computer. Zet daarvoor een vinkje bij Onthoud mijn gebruikersnaam. Uw wachtwoord wordt doorgaans uit veiligheidsoverwegingen niet opgeslagen.
 • Klik op Inloggen.

Inloggen-MijnING-juni2019

Bankiert u ook via de app voor mobiele apparaten? Dan verschijnt nu een scherm waarin staat met de melding 'Bevestig met je app' en 'Open de Mobiel Bankieren App'.

 • Open de app op de smartphone of tablet.
 • Klik hier op Bevestigen.
 • Klik op Uitloggen om de app te sluiten of op Blijf in de app als u tegelijk mobiel wilt bankieren.

Op de computer opent het overzichtsscherm van uw bankrekening.

Na het inloggen komt u op het hoofdscherm van Mijn ING. Midden in beeld staan uw ING-rekeningen. Bovenaan alle betaalrekeningen (als u er meer hebt) en daaronder eventuele spaarrekeningen. U ziet de namen, het rekeningnummer en rechts het actuele saldo. In de linkerbalk staan enkele opties.

Overzicht-MijnING-juni2019

Klik op een rekening om de bij- en afschrijvingen te zien. Boven de mutaties staat een zoekbalk. Zoek hiermee naar speciale af- en bijschrijvingen. De functie 'Kijk vooruit' geeft een beeld van welke afschrijvingen en betalingen er te verwachten zijn. Het systeem baseert zich op terugkerende mutaties. Het geeft dus een indruk, maar is niet vreselijk betrouwbaar als u zeker wilt weten wat eraan komt aan uitgaven en inkomsten.

Mutaties-MijnING-juni2019

Na het intypen van een zoekopdracht in de balk en een klik op Zoeken verschijnen er treffers tot een paar maanden terug. Wilt u verder terugzoeken of uitgebreider zoeken, klik dan op Bekijk alle resultaten. Er komt een optie in beeld om nauwkeuriger te zoeken.

Mutaties zoeken-MijnING-juni2019

Geld overschrijven naar een andere rekening werkt eenvoudig.

 • Klik bovenaan op Nieuwe overschrijving.
  Overschrijven in ING
 • Een nieuw venster opent. Voer hier het bedrag, de naam en het en rekeningnummer van de begunstigde in. Typ eventueel een opmerking of betalingskenmerk en geef aan op welke datum het bedrag moet worden overgemaakt. Klik op het pijltje naast 'Eenmalig' als de betaling bijvoorbeeld elke week of maand moet gebeuren.
 • Nog een andere opdracht aanmaken? Klik op Opslaan, nieuwe opdracht en vul het formulier weer in.
 • Klaar? Klik op Verstuur.
 • Er komt een melding dat de betaling gereed staat in de app. Start de app op de telefoon en volg de instructies. Gebruikt u de app niet? Volg dan de instructies in beeld en vul zo nodig de TAN-code in die u via sms hebt gekregen of die op uw papieren lijst staan.

Hebt u meerdere opdrachten ingepland? Dan krijgt u een overzicht te zien, de zogeheten 'Verzendlijst'. Vink alle opdrachten aan en klik op Verstuur.

Wilt u de Verzendlijst op een ander moment inzien? Klik dan links in het menu op Opdrachten. U ziet een overzicht van de betaalopdrachten. Klik op een opdracht om meer informatie te zien. Klik op Verwijderen om een overschrijving in te trekken.

Wilt u zien welke terugkerende opdrachten u hebt ingevoerd? Doe dan het volgende:

 • Klik links in het menu op Betalingen.
 • Onder 'Gepland' staat welke opdrachten bijvoorbeeld wekelijks of maandelijks terugkeren. Klik op een opdracht en op Wijzigen om hem aan te passen.
 • Klik op het icoon van een prullenbak naast de opdracht > Ok om 'm helemaal in te trekken.
Na het internetbankieren moet u uitloggen. Klik rechtsboven op de knop Uitloggen .
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.