Menu Zoek

Nooit iets leuks op tv? Kies een streamingdienst

Nooit iets leuks op tv? Kies een streamingdienst
Is er nooit iets leuks op tv? Vergroot uw keuze aan uitzendingen met een streamingdienst voor bijvoorbeeld sportuitzendingen of films en series.

Mensen die 'streamen’ kijken tv-programma's via internet, waar en wanneer ze willen. Ze kiezen zelf een film of programma en zetten het aan. Meestal op de smart-tv, maar het kan ook op de computer, tablet of telefoon. Er zijn heel veel streamingdiensten. Elk met hun eigen aanbod van films en series of sportuitzendingen. Handig dus als aanvulling op de tv-zenders die u via bijvoorbeeld KPN, Ziggo of Caiway krijgt. Sommige mensen kiezen zelfs helemaal voor streamingdiensten en kijken geen gewone tv-zenders meer. Hieronder een aantal diensten waaruit u kunt kiezen. De genoemde prijzen zijn van 26 oktober 2023.

Programma's van de publieke omroep zijn gratis (terug) te kijken op NPO Start. Zoals afleveringen van Ik Vertrek, Keuringsdienst van Waarde en het NOS Journaal. Er zitten reclames in voorafgaand aan alles wat u aanklikt (al duurt dat niet zo lang als de reclameblokken op tv). Wie wil betalen voor het abonnement op NPO Plus kan zonder reclame kijken voor 2,95 euro per maand. En het is dan mogelijk om afleveringen en seizoenen ouder dan zeven dagen te bekijken. Wie liever alles van de gewone tv-zenders wil (terug)kijken, dus ook RTL en SBS, heeft meer aan een abonnement bij NLZiet.

Kijk favoriete RTL-programma’s (terug) bij Videoland. Zoals Expeditie Robinson en B&B Vol Liefde. Ook bij Videoland kijken gebruikers onbeperkt de programma's, films en series van de zender. Een Videoland-abonnement zonder reclames kost minstens 9,99. Wie alleen uitzendingen wil terugkijken, kan dat gratis doen via Videoland TV Gemist. Er is dan wel een account nodig, er zijn reclames en gebruikers kunnen maximaal zeven dagen terugkijken.

Thuis op de bank films kijken die kort geleden nog in de bioscoop draaiden? Dat kan met Pathé Thuis. Het werkt ongeveer zoals een film huren bij de videotheek, maar dan digitaal. U betaalt per film, dus er is geen abonnement nodig. Een film huren kan vanaf 2,99 euro. Nieuwere films kosten meer, meestal 4,99. Dat is een stuk goedkoper dan in de bioscoop en u hoeft er de deur niet voor uit. Bekijk de films via de website of via de app op de smartphone of tablet. Er is ook een app voor smart-tv's. De betaling gaat via de creditcard, iDEAL of PayPal.

Kijk via Netflix onbeperkt films en series uit binnen- en buitenland. Duizenden zijn er te vinden. Van documentaires van David Attenborough tot films als Scarface en series zoals The Crown. Netflix maakt zelf ook series. Die zijn nergens anders te zien. Na de gratis proefperiode kost Netflix minstens 7,99 euro per maand.

Op Disney+ staan niet alleen de klassieke Disney-films. Ook films van Pixar, Star Wars en Marvel staan erop. Net als ‘normale’ films en series, bijvoorbeeld Friends, Pirates of the Caribbean en documentaires van National Geographic. Ook Disney+ heeft films en series die nergens anders te zien zijn. Onbeperkt kijken voor 9,99 euro per maand.

Viaplay is vooral bekend van de Formule 1, maar ook andere sporten zijn er live te zien. Onder andere voetbal (Premier League, Bundesliga), cricket, darten en golf. Daarnaast kunnen gebruikers ook internationale films, series en kinderfilms kijken. Bijvoorbeeld Terminator 2, Dirty Dancing, Celebrity Masterchef en Kung Fu Panda. Viaplay kost 15,99 euro per maand, maar in combinatie met een aantal providers is korting mogelijk. Dus wie bijvoorbeeld tv krijgt via Ziggo betaalt minder voor Viaplay.

ESPN is een Amerikaanse sportzender voor voetbal. Ze zenden bijvoorbeeld de Nederlandse Eredivisie, Vrouwen Eredivisie en Tweede Divisie uit. En buitenlands voetbal zoals de Bundesliga, UEFA Europa League en Amerikaanse sport zoals de Super Bowl. Het hoofdkanaal (ESPN 1) is meestal zonder extra kosten op tv te zien. Voor de andere ESPN-kanalen moet je mogelijk een abonnement afsluiten, maar dat kan niet direct bij ESPN. Het kan alleen via uw tv-aanbieder.

HBO Max is de streamingdienst van het Amerikaanse televisienetwerk HBO. Films, series en documentaires zijn er online te bekijken, zoals de serie Game of Thrones en Last of Us. Warner Bros en CNN hebben zich aangesloten bij HBO. Daardoor hebben kijkers toegang tot bijvoorbeeld de Batman-films en de tekenfilms van Cartoon Network. HBO kost 7,99 per maand of betaal in één keer voor het hele jaar, dat is veel goedkoper.

De meeste mensen kennen het bedrijf Apple van de iPhone, iPad en MacBook. Maar het bedrijf maakt ook films en series. Die zijn alleen te zien via streamingdienst Apple TV+. Het aanbod is niet heel groot, maar er staan wel toptitels op. Bijvoorbeeld de series Hijack, Oprah's Boekenclub en de film CODA. Apple TV+ is er niet alleen voor Apple-apparaten. De app is er ook voor bepaalde smart-tv's. Een abonnement kost 9,99 euro per maand. Wie een nieuw Apple-apparaat zoals een iPhone koopt, krijgt drie maanden gratis Apple TV+.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.